Ο θρύλος της F1 Niki Lauda εισήχθη στην εντατική…

Μία φαινομενικά απλή γρίπη αποδείχτηκε πολύ άσχημη για τον Niki Lauda ο οποίος εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Βιέννης.

Η κατάσταση του εξελίχτηκε πολύ σοβαρή και τελικά αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Ζητούμε από εσάς να δείξετε κατανόηση στο γεγονός ότι η ομάδα δεν θα προχωρήσει σε δημόσιες τοποθετήσεις, ενώ ζητά να διατηρηθεί η ιδιωτικότητα της οικογένειας Lauda».

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, μεταφέρθηκε στις 20 Ιουλίου με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Βιέννη όπου αμέσως εισήχθη στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες, και έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Niki Lauda την 1η Αυγούστου 1976 είχε το τρομακτικό ατύχημα στο Nurburgring που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή. Είχε υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα, στους πνεύμονες, από τα καυτά αέρια που εισέπνευσε. Ορισμένα δημοσιεύματα από αυστριακά Μέσα αναφέρουν ότι η λειτουργία των πνευμόνων του δεν ήταν στο 100% και συνδέουν τη σημερινή επέμβαση με το ατύχημα πριν από 42 χρόνια.