Ο θλιβερός απολογισμός της πύρινης λαίλαπας: Ογδόντα σπίτια με εκτεταμένες ζημιές…

Ογδόντα τα σπίτια και τα υποστατικά που υπέστησαν εκτεταμένη καταστροφή στα εννιά χωριά που κτυπήθηκαν από τον εφιάλτη της πυρκαγιάς. Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής ζημιών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος της καταστροφής θα ανέλθει σε πολλά εκατομμύρια όταν υπολογιστούν οι καταστροφές στις καλλιέργειες αλλά και της ΑΗΚ και άλλων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα συνεργεία των επαρχιακών διοικήσεων Λεμεσού και Λάρνακας τα περισσότερα σπίτια που υπέστησαν ζημιές βρίσκονται στην επαρχία Λάρνακας και κυμαίνονται σε 60, με τις περισσότερες απώλειες να καταγράφονται στην Ορά, όπου κατεγράφησαν 37 σπίτια. Στν Μελίνη περίπου 15 σπίτια, στους Αγίους Βαβατσινιάς 4 και στη Βαβατσινιά 2, στον Αρακαπά υπέστησαν ζημιές 10 κατοικίες και στην Επταγώνια 11. Στην επαρχία Λάρνακας κάηκε και πτηνοσφαγείο όπου σε τέσσερα σημεία εγκαταστάσεων εκτροφής κάηκαν 80.000 κοτόπουλα.

Συνολικά 11 επαγγελματικά υποστατικά καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και πιο συγκεκριμένα 1 στους Αγίους Βαβατσινιάς, 4 στην Οδού και 6 στην Ορά. Οσον αφορά τα οχήματα καταστράφηκαν συνολικά 42 οχήματα, δηλαδή 6 στη Μελίνη και 36 στην Ορά.