Ο Ζέρβας κάνει έκκληση σε Μητσοτάκη: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Θεσσαλονίκη»

Η τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, ανάγκασε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να ζητήσει να μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Μπορεί τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη να έχουν μειωθεί κάπως, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι η περιοχή έχει ηρεμίσει. Το αντίθετο. Εξακολουθεί να μένει φορτωμένη επιδημιολογικά, με την εξάπλωση του κορονοϊού να είναι μεγάλη.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το αίτημα του Κωνσταντίνου Ζέρβας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα.

Θεωρώ ότι με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown. Δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη ημέρα της πόλης.

Είμαι προσωπικά κατά του ανοίγματος των σχολείων. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Από κει και μετά, όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν την οικονομική ζωή της πόλης μας πρέπει να έχουν ένα αντιστάθμισμα. Όλες οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες, σε ανέργους πρέπει να συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο. Οποιεσδήποτε ενισχύσεις, οποιεσδήποτε αναστολές πρέπει να ισχύσουν για όλο αυτό το διάστημα που ζητούμε να υπάρχει lockdown με όφελος της πόλης μας. Όπως επίσης πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και την επόμενη ημέρα για να επουλώσουμε τις πληγές που υπάρχουν στην πόλη, στην οικονομία της πόλης από το δεκάμηνο ήδη κύμα της πανδημίας. Έχω μιλήσει για ένα σχέδιο Μάρσαλ που χρειάζεται αυτή η πόλη», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.