Ο Ερντογάν σταμάτησε τις χειραψίες και χρησιμοποιεί τις θερμικές κάμερες…

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί μια θερμική κάμερα για να κρατήσει τους ανθρώπους με πυρετό μακριά, καθώς η Τουρκία επιβεβαίωσε την πρώτη περίπτωση κορωνοϊού.

Ο Ερντογάν είχε σταματήσει ήδη να κάνει χειραψίες σε δημόσιους χώρους, καθώς η επιδημία έχει πλήξει τις γειτονικές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, του έθνους που έχει πληγεί περισσότερο μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Την Τετάρτη, οι υπάλληλοι παρακολούθησαν τα πλήθη γύρω από τον Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στο κοινοβούλιο μέσω μιας κινητής θερμικής κάμερας που συλλέγει τη θερμότητα του σώματος και ανιχνεύει πυρετούς, ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας ότι η πρακτική θα συνεχιστεί.

Η πρώτη περίπτωση του κοροναϊού στην Τουρκία αναγνωρίστηκε αργά την Τρίτη.

Ο υπουργός Υγείας Φαρεντίν Κοτσά είπε την Τετάρτη ότι ο ασθενής είχε προσβληθεί από τον ιό στην Ευρώπη και ότι η οικογένειά του παρακολουθείτο επίσης για πιθανή μόλυνση. Οι διακοπές για όλο το προσωπικό της υγείας έχουν ακυρωθεί προληπτικά, δήλωσε ο Κοτσά σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Η εξάπλωση της νόσου στην Τουρκία έριξε τις μετοχές στις αθλητικές ομάδες Trabzonspor, Fenerbahce, Galatasaray και Besiktas. Οι εισηγμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην προσδοκία ότι οι τούρκοι θα αγοράσουν αποθέματα σε είδη διατροφής και οικιακής χρήσης.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Μουχάρεμ Κασαπόγλου είπε ότι δεν προβλέπεται καμία απαγόρευση στους θεατές «αυτή τη στιγμή».

«Εάν οι αρχές ανακοινώσουν μέτρα όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες χωρίς θεατές ή απαγορεύσουν τους αγώνες, τα έσοδα αυτών των εταιρειών θα χτυπηθούν», ανέφερε ο τηλεοπτικός αναλυτής της Tera Securities Ενβέρ Ερκάν.

Η Τουρκία έχει ήδη απαγορεύσει όλες τις επιβατικές πτήσεις με την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και το Ιράκ και άρχισε να ελέγχει τους επιβάτες που έφθασαν από το εξωτερικό.