Ο Δ. Χριστόφιας, ρίχνεται στη προεκλογική μάχη του Σ. Μαλά

Στην προεκλογική ομάδα κρούσης του Σταύρου Μαλά, μπαίνει μετά τις γιορτές ο πρόεδρος της Δημοκρατία Δημήτρης Χριστόφιας.

Στόχος η συσπείρωση της βάσης γύρω από τον υποψήφιο που στηρίζει το ΑΚΕΛ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσοστά κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Γιατί, για το Δημήτρης Χριστόφια, το στήσιμο της κάλπης και  δεύτερη Κυριακή, είναι  δεδομένο. Το μεγάλο ποσοστό συσπείρωσης θα δώσει, εκτιμά,  τη δυνατότητα να είναι αμφίρροπο το ντέρμπι στον δεύτερο γύρο και, γιατί όχι, να οδηγήσει σε εκλογική νίκη του Σταύρου Μαλά.

Προπάντων, για τον Δημήτρη Χριστόφια, είναι ο αγώνας για τον εκλογικό «καταποντισμό» του Νίκου Αναστασιάδη, όπως εμπιστεύθηκε σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, ο αγώνας τα τύμπανα πάντα ηχούν πιο δυνατά…

Στην Εζεκία Παπαιωάννου, πάντως, η δυσφορία για την «ετερόκλητη» στήριξη του Σταύρου Μαλά, δεν παύει να υπάρχει. Όπως και ο προβληματισμός για το πώς θα γίνει εφικτό να συσπειρωθούν οι ΑΚΕΛικοί ψηφοφόροι της Αριστεράς, γύρω από έναν ανεξάρτητο, τεχνοκράτη υποψήφιο, τον οποίο ακολουθεί ο χαρακτηρισμός της «επιλογής ήττας»…