Ο δράκος του πικρού νερού

Μικρά παιδιά, ακούγαμε τις γιαγιάδες μας να μας διηγούνται παραμύθια με δράκοντες. Το πιο γνωστό, αυτό με τον κακό δράκο που φύλαγε το γλυκό νερό εμποδίζοντας το να τρέξει προς το χωριό για να έχει να πίνει ο κόσμος και να ποτίζει τα χωράφια του. Και για να χορτάσει την αιμοβόρο πείνα του ζητούσε από το χωριό να του στέλλει θυσία τους νέους και τις νέες του. Βέβαια, έφθανε κάποια στιγμή ο Άη Γιώρκης που σκότωνε τον κακό δράκομε το κοντάρι του, γλυτώνοντας έτσι το χωριό από την αιμοσταγή παρουσία του.

Θυμήθηκα τα παραμύθια της γιαγιάς μου για τον δράκο, ο Θεός να την έχει καλά εκεί που είναι, γιατί προχθές στην κατεχόμενη γη μας εμφανίστηκε ένας αιμοβόρος δράκος. Δεν ήταν παραμυθένιος αυτός ο δράκος, αλλά πραγματικός, ένας δράκος που έβγαζε φωτιές το ‘74, καίγοντας την γη μας και τις ψυχές μας συνάμα. Τώρα ήρθε και έφερε μαζί και νερό, ένα νερό πικρό σαν δάφνη, και βρυχώντας, μας είπε πως είναι ο σύγχρονος δράκος του πικρού νερού.Για να δείξει ο δράκος του πικρού νερού, με το όνομα Ερντογάν, ότι την κατεχόμενη γη μας την κυβερνά αυτός,και ότι ο Μουσταφά Ακκιντζί είναι απλάμια μαριονέτα του,του έστειλε πρόσκληση εάν ήθελε να παραστεί στα προχθεσινά εγκαίνια άφιξης του πικρού νερού!!!! Στα εγκαίνια αυτά, ειπώθηκε από τον δράκοντα ότι τα κατεχόμενα είναι μια πατρίδα και μια σημαία με την Τουρκία, στην ουσία προσάρτησε με τον αγωγό την κατεχόμενη γη μας με την χώρα του δράκου.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο ΥΠΕΞ Κασουλίδης, αυτός που έλεγε πως θέλει να πετά από το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου για να μην κουράζεται, τελικά ξύπνησε από τον λήθαργο. Μια μέρα πριν φθάσει το νερό από την Τουρκία, έκδωσε ανακοίνωση για να καταδικάσει την μεταφορά νερού σαν παράνομη. Από την πρώτη στιγμή που έκανε την ανακοίνωση η Τουρκία πως θα εκτελούσε αυτό το έργο, έπρεπε να τρέχει σε όλα τα διεθνή φόρα για να το σταματήσει. Ίσως ο ΥΠΕΞ μας, να ύπνωττε τον ύπνο του δικαίου, ή όπως λέμε και στην καθομιλουμένη, μάλλον σαν να και “ετζιμάτουν στέκοντας”. Και έχουμε και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, Leader της πλευράς μας όπως τον αποκαλούν οι ξένοι, να οραματίζεται λέει ότι αν δεν λύσει το κατοχικό ζήτημα με τον Μουσταφά του,δεν θα λυθεί με κανένα άλλο.Μάλλον ο Leader μας θα διάβαζε ένα άλλο ξακουστό παραμύθι, το “Όνειρα Θερινής Νυκτός”. Τώρα, κατά πόσο τον συνεπαίρνει ακόμα, εναπόκειται στον κάθε Έλληνα Κύπριο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Τελικά οι Τούρκοι ονόμασαν την κάθοδο του πικρού νερού ως Νερό Ειρήνης. Κάθε άλλο παρά αυτό είναι. Είναι ακόμα μια παράνομη πράξη σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Ταυτόχρονα, είναι μια ακόμα υποδομή που εξυπηρετεί τον εποικισμό, μια αξιόποινη πράξη για εγκλήματα πολέμουκατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα και με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.Στην χώρα μας δεν μπορεί να υπάρξει νερό ειρήνης, όταν το νερό είναι θολό και πικρό σαν δάφνη από την παρανομία, και με ένα αιμοβόρο δράκο να το φυλάει.

Μόνο η ελιά σε αυτή την χώρα, καθιερώθηκε σαν σύμβολο ειρήνης και συμφιλίωσης από αρχαιοτάτων χρόνων. Έτσι και μείς, ελιές τζε τερατσιές πάνω στον ρότσο μας, μέχρι να φανεί στον ορίζοντα ο Άη Γιώρκης με το κοντάρι του.

Πέτρος Ασσιώτης
Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου
και μέλος της Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών.