Ο δισεκατομμυριούχος «βασιλιάς των γουρουνιών» που κοντράρει τους μεγιστάνες…

Ιδρυτές των τεχνολογικών κολοσσών και μεγιστάνες της μόδας μπορεί να βρίσκονται στην κορυφή του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, αλλά ένας Κινέζος εκτροφέας χοίρων έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιουσία στον κόσμο.

Η περιουσία του Qin Yinglin, του προέδρου της κινεζικής κτηνοτροφικής μονάδας Muyuan Foodstuff Co, εκτοξεύθηκε 6,6 δισ. δολ. το 2019 μέχρι σήμερα φτάνοντας το συνολικό ποσό των 8,56 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg Billionaires Index. Αυτή είναι μια αύξηση πάνω από 341%, ανέφερε ο Blake Schmidt και η Emma Vickers, αναλυτές του Bloomberg.

Η παγκόσμια έλλειψη χοιρινού κρέατος επέτρεψε στον Muyuan να αυξήσει τόσο τις τιμές όσο και τα κέρδη του κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Ο Muyuan έκανε του 260% κέρδους στο τρίτο τρίμηνο του 2019 από ό, τι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, ανέφερε το Bloomberg.

Η επιτυχία της εταιρείας ωφελεί άμεσα τον 54χρονο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής του αξίας από το 60% των μετοχών της Muyuan που κατέχει με τη σύζυγό του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Qin ίδρυσε την παραγωγή χοιρινού κρέατος στην επαρχία Henan με 22 χοίρους το 1992, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Muyuan.