Ο διευθυντής επικοινωνίας του Netflix απολύθηκε εξαιτίας ρατσιστικού σχολίου

Παρελθόν για το Netflix αποτελεί ο διευθυντής επικοινωνίας, Τζόναθαν Φρίντλαντ, εξαιτίας ρατσιστικού σχολίου που έκανε για τους Αφροαμερικανούς.

Ο Φρίντλαντ, που εντάχθηκε στο Netflix το 2011, απολύθηκε «για την περιγραφική του χρήση της λέξης που αρχίζει από “Ν” τουλάχιστον σε δύο περιστάσεις στη δουλειά», ανέφερε ο Ριντ Χέιστινγκς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming, σε εσωτερικό του σημείωμα, σύμφωνα με το Hollywood Reporter

Τα περιστατικά αυτά δείχνουν μια «απαράδεκτα χαμηλή φυλετική συνείδηση και ευαισθησία» και «δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας ως εταιρεία», ανέφερε ακόμη ο Χέιστινγκς.

Ο Φρίντλαντ, με ανάρτησή του στο Twitter, επιβεβαίωσε την απόλυσή του. «Φεύγω από το Netflix έπειτα από επτά χρόνια. Στους αρχηγούς δεν επιτρέπεται να μπορεί να τους προσαφθεί κάτι (…) και δυστυχώς εγώ δεν στάθηκα στο ύψος αυτού του κριτηρίου, δείχνοντας έλλειψη ευαισθησίας όταν μίλησα στην ομάδα μου για λέξεις που προσβάλλουν στην κωμωδία. Αισθάνομαι απαίσια για την αναστάτωση που προκάλεσε αυτό το ολίσθημα στους ανθρώπους σε μια εταιρεία που αγαπώ και στην οποία θέλω όλοι να αισθάνονται ότι ανήκουν και εκτιμώνται», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας χρησιμοποίησε αυτή τη ρατσιστική και προσβλητική λέξη σε συνάντηση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων πριν από μερικούς μήνες. Οταν του είπαν ότι ήταν ακατάλληλη η λέξη, εκείνος ζήτησε συγγνώμη. Ομως, τη χρησιμοποίησε ξανά, σε συνάντηση με μαύρους εργαζομένους από το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού, οι οποίοι προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την αρχική προσβολή, σύμφωνα με τον Ριντ.

Το δεύτερο περιστατικό, το οποίο ο Ριντ διευκρίνισε ότι πληροφορήθηκε μόλις αυτήν την εβδομάδα, «επιβεβαίωσε μια βαθειά έλλειψη κατανόησης και με έπεισε ότι ο Τζόναθαν πρέπει να φύγει τώρα».