Ο Διεθνής συνασπισμός εξαπέλυσε 5 βομβαρδισμούς σε 48 ώρες

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, πέντε αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, με τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,  χθες και σήμερα κοντά στη συριακή πόλη Κομπανί, που κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Συνολικά 9 επιδρομές στη Συρία χθες και σήμερα, περιλαμβανομένων 5 γύρω από αυτήν την πόλη, πολύ κοντά στην τουρκική μεθόριο, διευκρίνισε η Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (CentCom) σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Στο Ιράκ οι ΗΠΑ με τη βοήθεια του Βελγίου πραγματοποίησαν 4 πλήγματα. Στη Συρία ένας βομβαρδισμός στα νότια του Κομπανί είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 3 στρατιωτικά οχήματα και να προκληθούν ζημιές σε άλλο 1.

Σε μια δεύτερη επιδρομή στο νοτιοανατολικό Κομπάνι καταστράφηκε ένα στρατιωτικό όχημα που μετέφερε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Δύο άλλα πλήγματα στα νοτιοδυτικά της πόλης είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα άρμα μάχης και σε μία άλλη επιδρομή στο νότιο Κομπανί καταστράφηκε μία μονάδα του Ισλαμικού Κράτους.

Επιπλέον ο διεθνής συνασπισμός εξαπέλυσε δύο επιδρομές στα δυτικά του Χασάκε (βορειοανατολικά) με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε πολλά κτίρια του Ισλαμικού Κράτους, και μία στα βορειοανατολικά του Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά) κατά την οποία επλήγη ένας σταθμός συγκέντρωσης και εγκαταστάσεις παραγωγής εκρηκτικών.

Σε μια άλλη επιδρομή στα βορειοδυτικά της Ράμπια επλήγη μια μικρή μονάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Στο Ιράκ, ο διεθνείς συνασπισμός στοχοθέτησε την περιοχή βορειανατολικά του Σίντζαρ (βόρεια) με αποτέλεσμα να καταστραφούν στρατιωτικά οχήματα και να πληγεί μια μικρή ομάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ολλανδίας πραγματοποίησαν σήμερα τους πρώτους τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν προκληθεί απώλειες στις τάξεις των τζιχαντιστών.

“Σήμερα το πρωί δύο F-16 έκαναν για πρώτη φορά χρήση του οπλισμού τους στο Ιράκ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Εξαπέλυσαν 3 βόμβες εναντίον στρατιωτικών οχημάτων του Ισλαμικού Κράτους που είχαν ανοίξει πυρ εναντίον Κούρδων μαχητών στα βόρεια της χώρας”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.