Ο ΔΗΣΥ συγχαίρει το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός συγχαίρει τους τρεις νέους υπουργούς με τους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπλήρωσε το κυβερνητικό σχήμα.

Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι πρόκειται για έγκριτους επιστήμονες, οι οποίοι προσθέτουν εχέγγυα γνώσης και τεχνοκρατικής αρτιότητας στα χαρτοφυλάκια που έχουν αναλάβει. Μαζί με τους υφιστάμενους υπουργούς που συνεχίζουν την επίπονη προσπάθειά τους, συγκροτούν ένα αξιόλογο και αξιόμαχο πολιτικό σύνολο από το οποίο οι πολίτες περιμένουν πολλά.

Το υπουργικό συμβούλιο στο σύνολό του αντικατοπτρίζει μια σύνθεση πολιτικής εμπειρίας, εμπειρογνωμοσύνης και ικανοτήτων που αντλούνται από την ευρύτερη κοινωνία. Θεωρούμε ότι η αυξημένη παρουσία καταξιωμένων προσωπικοτήτων από την ευρύτερη κοινωνία πολιτών μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση στο απαιτητικό κυβερνητικό έργο.

Από το υπουργικό συμβούλιο αναμένουμε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο συμφέρον και να αντιμετωπίσει ακριβοδίκαια όλους τους πολίτες, εφαρμόζοντας τις ενδεδειγμένες σύγχρονες πολιτικές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επαναβεβαιώνοντας την ετοιμότητά του για συνεργασία, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναμένει ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει επιτυχώς τις τεράστιες προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα μας και θα ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις μιας κοινωνίας που, δικαιολογημένα, αναπτύσσει έντονο κριτικό πνεύμα.

Συγχαίρουμε και τους άλλους αξιωματούχους

Ταυτόχρονα συγχαίρουμε τους νέους αξιωματούχους που διορίστηκαν στις θέσεις Επιτρόπου Μεταρρύθμισης για τη Δημόσια Υπηρεσία, Επιτρόπου για την Ισότητα, Προέδρου της Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Πρόεδρου της ΔΕΦΑ, Προέδρου Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, Προέδρου του ΚΟΤ και Εκπροσώπου στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Σημειώνουμε με ικανοποίηση την επιλογή πέντε γυναικών σε δημόσια αξιώματα και σε θέσεις νευραλγικής σημασίας και υπογραμμίζουμε ότι αυτό μαρτυρά όχι μόνο ένα σημαντικό βήμα στην έμπρακτη εφαρμογή της αρχής της ισότητας, αλλά και δείγμα ότι η διακυβέρνηση, στην ευρύτερη έννοιά της, μπορεί να επωφεληθεί τα μέγιστα από την ευρύτερη κοινωνία.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους, Επιτρόπους, προέδρους Ημικρατικών Οργανισμών και επικεφαλής κρατικών εταιρειών, κάθε επιτυχία στο έργο τους.