Ο ΔΗΣΥ γιόρτασε τα 44 χρόνια της πρωταγωνιστικής του παρουσίας στην πολιτική ζωή

Ο ΔΗΣΥ γιόρτασε τα 44 χρόνια της πρωταγωνιστικής του παρουσίας στην πολιτική ζωή

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός γιόρτασε σήμερα τα 44 χρόνια της πρωταγωνιστικής του παρουσίας στην πολιτική ζωή της χώρας, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, Υπουργών και αξιωματούχων του κόμματος.

Πρώτος ομιλητής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ιστορία των 44 χρόνων της παράταξης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Νεοφύτου στάθηκε στις μεγάλες στιγμές του Δημοκρατικού Συναγερμού, από την ίδρυση της παράταξης και το όραμα του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη και τις πολιτικές που καθόρισαν ιστορικά τον τόπο, όπως ή ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και που οδηγούν την Κύπρο στο μέλλον.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε με έμφαση στο γεγονός ότι η χώρα υπό την Προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη ξεπέρασε το 2013 την οικονομική κρίση και το 2020 μια παγκόσμια κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού υπογράμμισε το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο που έχει ήδη πραγματωθεί και συνεχίζεται, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τόνισε ο κ. Νεοφύτου είναι ένα εξωστρεφές κόμμα και μέσα από τις Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής, που με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη, θα μπουν οι βάσεις για μια διαρκή, συμμετοχική διαδικασία ώστε να τεθούν μαζί με την κοινωνία οι πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα στη νέα εποχή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, έχοντας υπηρετήσει για 16 χρόνια Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, εξέφρασε και ο ίδιος τη συγκίνησή του για την ιστορία της παράταξης, την ελπίδα και την αναγέννηση που έφερε στον τόπο ως αποτέλεσμα της συνέπειας ενός ηγέτη όπως του Γλαύκου Κληρίδη και ενός λαού που διψούσε για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας και στο βάρος που φέρει η ιστορία της παράταξης μας και στο πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρωταγωνίστησε σε δύσκολες περιόδους αλλά και στις μεγάλες επιτυχίες όπως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο των κατορθωμάτων που έχουν επιτευχθεί. Ευχαρίστησε δε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και όλα τα στελέχη της παράταξης που χάρη στις εμπνευσμένες προτάσεις τους, προχωρεί η χώρα, αναδεικνύοντας το κοινωνικό κράτος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στο κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε αποδείξει τη θέλησή μας για μια δίκαιη και σωστή λύση και τη σαφή επιδίωξη για συνέχιση του διαλόγου.

Μηνύματα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απεύθυναν τόσο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Antonio López-Istúriz.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στο μήνυμά του μεταξύ άλλων, στην ιστορία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στα επιτεύγματα που έχει να επιδείξει η παράταξη στα 44 χρόνια της πρωταγωνιστικής του παρουσίας στα πολιτικά πεπραγμένα της Κύπρου, στους άρρηκτους δεσμούς που ενώνουν Ελλάδα και Κύπρο και στη βαθιά φιλία που συνδέουν τον ίδιο προσωπικά τόσο με τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Από την πλευρά του ο κ. Antonio López-Istúriz εξήρε το έργο του Δημοκρατικού Συναγερμού τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι είναι ο πραγματισμός και ο πολιτικός ορθολογισμός που αποτελούν τη βάση του Δημοκρατικού Συναγερμού και την αφετηρία μέσα από την οποία η παράταξη καταθέτει λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Ο κ. Istúriz υπογράμμισε επίσης και το έργο που επιτελεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός μέσα από την ευρωπαϊκή του οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.