Ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει Μνημόνια

«Σήμερα ψηφίζουμε ένα μνημόνιο, ενώ η σημερινή κυβέρνηση έλεγε να φύγουμε από τις πολιτικές της ύφεσης και της λιτότητας»

Είπε πως η νέα συμφωνία θα έχει μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις για τον λαό και κυρίως για τα χαμηλότερα εισοδήματα

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει τη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της επανέλαβε το πρωί της Πέμπτης ο Δημήτρης Στρατούλης.

Προσερχόμενος στη Βουλή, όπου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την ψήφιση του Μνημονίου, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως δεν μπορεί να ψηφίσει Μνημόνια καθώς, όπως υπογράμμισε, η δέσμευση που έχει τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να τα καταργήσουν.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα με το μνημόνιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα είναι οι μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις που έχει για τον λαό και κυρίως για τα χαμηλότερα εισοδήματα.

«Σήμερα ψηφίζουμε ένα μνημόνιο, ενώ η σημερινή κυβέρνηση έλεγε να φύγουμε από τις πολιτικές της ύφεσης και της λιτότητας», δήλωσε ο κ. Στρατούλης, τονίζοντας ότι αυτή η συμφωνία και αυτές οι πολιτικές δεν δίνουν διέξοδο στην οικονομία και στην κοινωνία, αλλά το αντίθετο.

Πάντως, ερωτηθείς σχετικά με ποιες θα είναι οι κινήσεις του σε περίπτωση που θα έχουμε εκλογές, περιορίστηκε να πει ότι σήμερα υπάρχει μια ουσιαστική μάχη στη Βουλή και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να μπει στην Ολομέλεια και αναφερόμενος σε ζητήματα τα οποία γνωρίζει, ως πρώην υπουργός, να αποδείξει ότι τα μέτρα που προβλέπει η νέα συμφωνία της χώρας με τους πιστωτές της είναι σε βάρος του λαού.

«Όλα τα άλλα έπονται», σημείωσε ο κ. Στρατούλης.