Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Με τη φράση «να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική Νέα Δημοκρατία», υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, από την αντιπροεδρία του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας Επίτροπος στο μεταναστευτικό χαρτοφυλάκιο της Κομισιόν, έθεσε την παραίτησή του υπ όψιν του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο είχε υποστηρίξει στην εκλογή του στο κόμμα το 2009 με αντίπαλο την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Αβραμόπουλος επικαλείται λόγους «συνεχούς ενασχόλησής» του με τα ευρωπαϊκά θέματα, αλλά μιλάει επίσης και για την ανάγκη «να γεφυρώσουμε την παλιά με την καινούργια γενιά»

Η πλήρης δήλωσή του έχει ως εξής:

«Επιθυμώ εδώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησής μου με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος της ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ΕΕ, θέτω σήμερα στη διάθεση του Αντιπρόεδρου και της παράταξης την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ώστε αυτή σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί να καλυφτεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξης μας.

Θεωρώ επίσης ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέση Αντιπροέδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτήν την παράταξη. Εγώ από τις Βρυξέλλες θα είμαι μαζί σας και εδώ», ζητώντας «να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική Νέα Δημοκρατία».

Το όνομα του κ. Αβρμόπουλου ήταν εκείνο που είχε ακουστεί περισσότερο από όλα τα άλλα ως προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στη Προεδρία της Δημοκρατίας. Τελικά, προτιμήθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.