Ο Δήμος Αμμοχώστου τίμησε άριστους αθλητές και αθλήτριες

Τους άριστους αθλητές και αθλήτριες της Αμμοχώστου για τις επιδόσεις τους για το 2012, καθώς και αθλητικά σωματεία της πόλης, πρωταθλητές και κυπελλούχους 2012 – 2013, και παλιούς αθλητές, τίμησε ο Δήμος Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, την περασμένη Τετάρτη τιμήθηκαν οι μη εν ενεργεία αθλητές του ποδοσφαίρου Δημήτρης Ζάγκυλος και Κυριάκος Κουρέας οι οποίοι μεγαλούργησαν στο ποδόσφαιρο με τη μεταγραφή τους στην Ελλάδα, οι πετοσφαιριστές Γιάννης Σιαπάνης και Παναγιώτης Θεοχάρους, οι πετοσφαιρίστριες Λίτσα Χαρτόσια και Σταυριάνα Χατζηκωνσταντή, οι οποίες έπαιξαν στη Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση αντίστοιχα, καθώς και ο αθλητής του Γ.Σ.Ε. Γιαννάκης Κωνσταντίνου, ο πρώτος Κύπριος αθλητής που ξεπέρασε τα 60 μέτρα στο ακόντιο.

Τιμητική διάκριση δόθηκε και στον Αργυρό Ολυμπιονίκη, Παύλο Κοντίδη για τη μεγαλύτερη διάκριση της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και στον Αμμοχωστιανό ορειβάτη που κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ Γιώργο Ανδρέου.

Ειδική μεταθανάτια τιμή και μνεία δόθηκε στον αείμνηστο ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Σιάηλο, ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η ομάδα της Νέας Σαλαμίνας στην Πετόσφαιρα Ανδρών διακρίθηκε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος τη χρονιά 2012-2013 και η ομάδα της Ανόρθωσης στην Πετόσφαιρα Γυναικών για την κατάκτηση του double κατά την ίδια χρονιά.

Τιμήθηκε επίσης το ιστορικό Σωματείο Γυμναστικός Σύλλογος «Ευαγόρας» για την πολιτιστική και ιστορική του δράση στην αθλητική ζωή της Κύπρου, συνεχίζοντας επιτυχώς την προσφορά του και στην προσφυγιά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Αμμοχώστου Ανδρέας Καζαμίας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχαριστώντας τους για τις τιμητικές διακρίσεις που χάρισαν στην Κύπρο.

Ο Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου και Δημαρχεύων, λόγω απουσίας του Δημάρχου στο εξωτερικό, Σίμος Ιώαννου τόνισε ότι τους δύσκολους αυτούς καιρούς της προσφυγιάς, η Αμμόχωστος έχει ανάγκη οι αυριανοί πολίτες της να διακατέχονται από τα χαρακτηριστικά των αθλητών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Παμπος Στυλιάνου, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Λόρδος, ο Πέτρος Πέτρου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού οι οποίοι στη σύντομη ομιλία τους χαιρέτισαν το θεσμό, παρακινώντας τους νέους να συνεχίσουν το δύσκολό έργο τους, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα τους παρέχουν όλα τα εχέγγυα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και βουλευτής Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου, οι πρώην Δήμαρχοι Αμμοχώστου Κίκης Καζαμίας και Γιαννάκης Σκορδής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Ομοσπονδιών, Πρόεδροι Σωματείων και Οργανώσεων κ.α