Ο Γ. Ομήρου συναντήθηκε με το πρόεδρο του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κατά τη διάρκεια συνάντησης στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI)  Nick Larigakis και αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου, αναφέρθηκε στη  δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζει ο κυπριακός Ελληνισμός, ένεκα της οικονομικής κρίσης και του εισέτι άλυτου κυπριακού προβλήματος

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα και στις δυνατότητες της εκεί ομογένειας να επηρεάσουν την αμερικανική πολιτική ηγεσία, με τρόπο ώστε να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να δημιουργούνται συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου.

Από πλευράς του, ο κ. Larigakis αναφέρθηκε στην πολυσχιδή δραστηριότητα του Ινστιτούτου, κάνοντας μνεία, μεταξύ άλλων, στην προώθηση νομοσχεδίων στο Κογκρέσο, στη συνεργασία με άλλα κέντρα επηρεασμού αποφάσεων και δεξαμενές σκέψης, καθώς και στη διαφώτιση της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας σε ζητήματα που αφορούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του απανταχού Ελληνισμού.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από το Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του AHI Nick Karambelas, τον Kostas Alexakis (μέλος του ΔΣ), τον Leon Andris και το Takey Crist (μέλη του Ινστιτούτου), καθώς και τον Gus Andy, μέλος του Ιδρύματος του AHI.