Ο Γ.Ομήρου καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει για την Αμμόχωστο

Η σιωπή επί του θέματος της Αμμοχώστου είναι ακατανόητη και ανεπίτρεπτη, δήλωσε στην Πάφο ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει.

Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στα σχόλια για την τοποθέτηση του Κ.Σ ΕΔΕΚ σε ό,τι αφορά την πιθανή διασύνδεση της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου με τη νομιμοποίηση λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου.

Ο κ. Ομήρου δήλωσε πως το ΚΣ ΕΔΕΚ είναι πλήρως ενήμερο για το έγγραφο υπό τον τίτλο «Package Proposal» που αφορά στο θέμα της Αμμοχώστου. Πρόσθεσε πως διμελής αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο Κώστα Ευσταθίου και το Γραμματέα της Κεντρική Επιτροπής Δημήτρη Παπαδάκη, έλαβε γνώση του περιεχομένου του εγγράφου σε επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 30 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ανέφερε πως δεν είναι πρόθεση του να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του εγγράφου τηρώντας τη δέσμευση εμπιστευτικότητας που υπήρξε στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του εγγράφου το ζήτημα που έχουμε εγείρει, και το οποίο εξακολουθεί η ΕΔΕΚ να εγείρει, είπε, είναι «κατά πόσον στις διάφορες επαφές της κυπριακής Κυβέρνησης για το θέμα της Αμμοχώστου γίνεται οποιαδήποτε διασύνδεση με τη νομιμοποίηση λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου».

Επειδή, πιστεύουμε, κατέληξε ο κ. Ομήρου, ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τραγικό λάθος, αφού θα οδηγούσε σε νομιμοποίηση του ψευδοκράτους στις επαφές του με το εξωτερικό αλλά και γιατί θα αποτελούσε παραβίαση ρητής απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου, ζητήσαμε και ζητούμε τη θέση και την απάντηση της Κυβέρνησης.