Ο Γ. Ομήρου δεν χαρίζει την ΕΔΕΚ

Συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα με αντικείμενο τη διαχείριση και αξιοποίηση του 25% που έλαβαν κατά το πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, είχε ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιάννακης Ομήρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής που έγινε στο γραφείο του Προέδρου της ΕΔΕΚ ο Γ. Λιλλήκας, σύμφωνα με πληροφορίες της Laimitomos.com πήγε με άλλον …αέρα, θεωρώντας προφανώς πως το 25% που του έδωσε ο Κυπριακός λαός του ανήκει.

Λόγω αυτής ακριβώς της θεώρησης του Γ. Λιλλήκα υπήρξε αντιπαράθεσή του με τον Γ. Ομήρου. Ο Πρόεδρος του κόμματος επικαλέστηκε το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η ΕΔΕΚ βρίσκεται για δεκαετίες ολόκληρες κοντά στον Κυπριακό λαό ενώ η παρουσία του Γ. Λιλλήκα ήταν σχεδόν συγκυριακή και εξ αυτού του λόγου δεν δικαιούται και δεν δύναται να καρπωθεί το 25%.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό φαίνεται πως αποκτά πλέον ιδιαίτερη αξία, ειδικά τώρα που τελείωσαν οι προεδρικές εκλογές, η ρήση του γιατρού και επίτιμου Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη προς τον Γ. Ομήρου: «Εγώ εσένα θέλω να είσαι υποψήφιος Γιαννάκη και όχι ο Λιλλήκας»… Μια κουβέντα που πραγματικά τα λέει όλα. Η ΕΔΕΚ πρέπει πορευτεί όπως πορεύονταν πάντα και δεν πρέπει να χαριστεί σε κανέναν Λιλλήκα…