Ο Γ.Ελεγκτής να ελέγξει όλες τις προεκλογικές δαπάνες υποψηφίων προέδρων από το 2003

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Τελεβάντος, σχολιάζοντας την δημόσια συζήτηση για τις προεκλογικές δαπάνες υποψηφίων προέδρων, ανέφερε:

«Τα όσα σκανδαλώδη βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, για το παράνομο πολιτικό χρήμα κάνουν φανερή την αλήθεια της ανεπάρκειας, της παθογένειας, της διαπλοκής και της διαφθοράς του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.

Το παράνομο πολιτικό χρήμα είναι μια γάγγραινα που φθείρει και καταστρέφει αργά και προοδευτικά την κυπριακή πολιτεία. Δικαιωματικά τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στην FOCUS. Όμως αυτή η υπόθεση είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Καλούμε τον Γενικό Ελεγκτή πέρα από τα κόμματα να καλέσει και όλους τους υποψήφιους προέδρους που συμμετείχαν από το 2003 και μετά σε προεδρικές εκλογές, να παρουσιάσουν τις οικονομικές καταστάσεις και τις προεκλογικές δαπάνες των επιτελείων τους.

Είναι η ώρα να βοηθήσουμε όλοι να δημιουργηθεί κουλτούρα και θεσμικό πλαίσιο για λογοδοσία και τιμωρία όσων διεφθαρμένων έχουν εκθρέψει το θράσος, την αναποτελεσματικότητα, τη σπατάλη και την ανικανότητα του Κράτους», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.