Ο Γ. Εισαγγελέας «αδειάζει» τον Αρχηγό Αστυνομίας για το μπαράκι στον Πρωταρά

Ο Γ. Εισαγγελέας «αδειάζει» τον Αρχηγό Αστυνομίας για το μπαράκι στον Πρωταρά

«Με πήρε μόνο ένα τηλέφωνο το απόγευμα της Κυριακής»

Οι δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας σε σχέση με τους χειροσμούς των μελών της δύναμης για το μπαράκι στον Πρωταρά,  προκάλεσαν την αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη.

Ο κ. Κύπρος Μιχαηλίδης είχε δηλώσει ότι η Αστυνομία, έκανε ότι ήταν δυνατόν στα πλαίσια του νόμου , λέγοντας ότι είχε αλλεπάλληλες κλήσεις τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα όσο και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Αυτή η δήλωση του Αρχηγού, προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Κληρίδη, ο οποίος με παρέμβαση του στην εκπομπή του OMEGA «Αιχμές», ανέφερε, πως ουδεμία επικοινωνία είχε με την Αστυνομία, πέραν από μια κλήση που δέχθηκε στις επτά το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε:

« Ο λόγος της παρέμβασης μου είναι για να προβώ σε μια διευκρίνιση. Έχω παρακολουθήσει την παρέμβαση του Αρχηγού της Αστυνομίας και επειδή έχω ακούσει περί επανειλημμένων τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ήθελα να διευκρινίσω ότι καμία επικοινωνία δεν υπήρχε με το Γενικό Εισαγγελέα, παρά μια τηλεφωνική επικοινωνία από τον Αρχηγό της Αστυνομία προς εμένα την περασμένη Κυριακή στις 19:21. Ζητήθηκε η άποψη μου ως προς το ενδεχόμενο σύλληψης και έδωσα την άποψη μου ότι δεν ενδείκνυται υπό αυτές τις περιστάσεις. Η άποψη μου ήταν όπως επειγόντως καταχωρηθεί υπόθεση και ζητηθεί διάταγμα από το Δικαστήριο

Δείτε την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα στις Αιχμές:

Πηγή: Omegalive.com.cy