Ο Γιώργος Παμπορίδης διαψεύδει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο Γιώργος Παμπορίδης διαψεύδει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο πρώην Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση όπου διαψεύδει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναφορικά με τη δήλωσή του στο Sigma.

Ο Πρόεδρος είχε αναφέρει ότι εάν  έδινε στον Παμπορίδη το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ενέργειας ή Άμυνας, τότε ο πρώην Υπουργός θα παρέμενε στην Κυβέρνηση.

«Πιστώνω τον κ. Παμπορίδη για τους χειρισμούς του, για την αποφασιστικότητα αλλά πολλές φορές είναι καλό η σεμνότητα να μας διακρίνει όλους», ανέφερε δεικτικά και πρόσθεσε ότι «ένα άλλο στοιχείο που αδικεί εαυτόν, γιατί δείχνει μια ασυνέπεια, είναι πως ο κ. Παμπορίδης θα μπορούσε να ήταν μέχρι και σήμερα Υπουργός, αν ικανοποιούσα το αίτημά του να πάει Υπουργός Εμπορίου γιατί ήθελε μετά το τέλος της πρώτης θητείας να πάει είτε εκεί (σ.σ Εμπορίου), είτε ως Υπουργός Άμυνας».

«Ανάφερα ότι αν θέλετε να συνεχίσετε να παραμένετε στην Κυβέρνηση θα παραμείνετε στο πόστο που υπηρετήσατε με πλήρη συνέπεια, γιατί δεν κάνω πειραματισμούς, βάζοντας τον ένα Υπουργό σε άλλο Υπουργείο. Δεν αποδέχθηκε, με αποτέλεσμα να μην είναι τώρα στην Κυβέρνηση. Ας μην αδικεί τον εαυτό του ο κ.Παμπορίδης», κατέληξε ο Πρόεδρος.

Αυτούσια η δήλωση  Γιώργου Παμπορίδη

«Πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, διετύπωσε τον ισχυρισμό ότι του ζήτησα να μου αναθέσει άλλο χαρτοφυλάκιο προκειμένου να παραμείνω υπουργός και κατά την δεύτερη θητεία του, εξηγώντας μάλιστα ότι αρνήθηκε το αίτημά μου!

Θλίβομαι βαθύτατα για την δήλωση αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη η οποία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Θέλω να ελπίζω ότι δεν άρχισε να τον απατά η μνήμη του.

Σεβόμενος τον θεσμό του Προέδρου αλλά και το γεγονός ότι συνεργάστηκα στενά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υπηρετώντας την χώρα και την κοινωνία, αρκούμαι στο παρόν στάδιο να προτρέψω τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανατρέξει στους δύο στενούς τους συνεργάτες που ήταν παρόντες όταν επιχείρησε να μου προτείνει άλλο χαρτοφυλάκιο από αυτό της Υγείας στο γραφείο του αμέσως πριν ανακοινώσει την σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου τον Φεβρουαρίου του 2018. Ελπίζω ότι όταν τους μιλήσει θα θυμηθεί και ο ίδιος, τι ακριβώς διεμήφθη. Εύχομαι να μην χρειαστεί να επανέλθω.

Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η βάση του πολιτεύματος και είναι ιερός. Όλοι έχουμε ευθύνη να τον προστατεύουμε και να μην τον ευτελίζουμε. Σε ότι με αφορά αυτό έπραξα και αυτό προτίθεμαι να συνεχίσω να πράττω.»