Ο Γιώργος Λιλλήκας εξήγγειλε την ίδρυση της “Συμμαχίας Πολιτών”

Ο Γιώργος Λιλλήκας, εξήγγειλε σήμερα την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύγκληση Ιδρυτικής Συνέλευσης με σκοπό την ίδρυση της «Συμμαχίας Πολιτών».

Είπε ότι πρόκειται για ένα «σύγχρονο κοινωνικό δημοκρατικό κίνημα», που δεν θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα, αλλά θα κινείται πέρα και έξω από τα παραδοσιακά ιδεολογικά σχήματα.

Σε ομιλία του, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία τελεί σήμερα υπό καθεστώς νέο-αποικιοκρατίας» και ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και τους πολιτειακούς θεσμούς έχει κλονιστεί. Είπε επίσης ότι στο πολιτικό και κοινωνικό αυτό περιβάλλον, οι πολίτες εξεγείρονται αναζητώντας τρόπους αντίστασης και αντίδρασης.

«Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των πολιτών.

Η αποχή, η σιωπή και η ανοχή είναι συνώνυμα της συνενοχής», είπε ο κ. Λιλλήκας.

Συμπλήρωσε ότι η Ιδρυτική Συνέλευση είναι ανοιχτή προς όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης και ταυτότητας, τους οποίους κάλεσε να λάβουν μέρος για να καθοριστούν από κοινού τα επόμενα βήματα.

Συγκεκριμένα, είπε ότι κατά την Ιδρυτική Συνέλευση στις 28 Απριλίου θα επιλεγεί η προσωρινή Επιτροπή, «ώστε οι πολίτες να αυτό-οργανωθούν και να επιτύχουν της ετοιμασία της Καταστατικής και Εκλογικής Συνέλευσης».

Έτεινε παράλληλα «χέρι συνεργασίας και συμπόρευσης» στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με τις οποίες συνεργάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν, λέγοντας ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια «μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο και στη βάση του αλληλοσεβασμού» για τη σύσταση ενός Συνασπισμού Δυνάμεων, ικανού να προσφέρει διέξοδο, προοπτική και ελπίδα στο λαό.