Ο Γεωργιάδης εξαπέλυσε πυρά κατά Χαρδούβελη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Αδ. Γεωργιάδης, κάλεσε τον κ. Χαρδούβελη να παραιτηθεί, εάν δεν πιστεύει στην πολιτική που ακολουθεί. Αυτό ήρθε μέτα την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών από την κυρία Α. Καραμανλή.

Οι πρώτες επιθέσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ κατά του υπουργού Οικονομικών έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, δημιουργώντας ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στην κυβέρνηση.

«Αν του κ. Χαρδούβελη δεν του αρέσει ο ΕΝΦΙΑ ή δεν μπορεί να σηκώσει το ψυχολογικό βάρος, ας παραιτηθεί. Θα αντικατασταθεί από άλλον συνάδελφό του», είπε χαρακτηριστικά (Σκάι). «Ούτε εμένα μου αρέσει, ούτε θέλω τον ΕΝΦΙΑ» -προσέθεσε- «αλλά είναι ψηφισμένος νόμος από τη Βουλή. Και οι βουλευτές ψηφίζουν με το «πρέπει» και όχι με το «θέλω». Οποιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά. Ας πάει σπίτι του…».

Η παρέμβαση αυτή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν μετέφερε την προσωπική του άποψη, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση και ορισμένων στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πάντως δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι στηρίζουν τον υπουργό Οικονομικών και συνεργάτες τους σημειώνουν ότι είναι λογικό να δέχεται βολές από βουλευτές, καθώς τα όσα καλείται να εφαρμόσει και να προωθήσει δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους πολίτες.