Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος που το 2019 κέρδιζε 1300 ευρώ το δευτερόλεπτο!

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, για λίγη ώρα το πρωί της Δευτέρας ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Περίπου στις 10 το πρωί εκείνης της ημέρας, οι μετοχές του ομίλου πολυτελών αγαθών LVMH έφτασαν τα 458,46 δολάρια, κάνοντας τον Αρνό να ξεπεράσει προσωρινά τον Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Μέσα στο 2019 ο Αρνό κατάφερε να γίνει πλουσιότερος κατά 39 δισεκατομμύρια, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη θέση της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους του κόσμου, σπάζοντας το δίδυμο Γκέιτς- Μπέζος. Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος κάθε δευτερόλεπτο του 2019, γινόταν πλουσιότερος κατά 1.300 ευρώ!

Η πρωτοκαθεδρία του Αρνό, όμως, ήταν σύντομη. Γύρω στις 4 το απόγευμα, η μετοχή της Amazon κέρδιζε 0,7% της αξίας της. Έτσι, στο κλείσιμο της ημέρα, ο Αρνό είχε στο όνομά του περιουσιακά στοιχεία αξίας 109,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 110,1 του Μπέζος, που ξανακέρδισε τα πρωτεία. Ωστόσο ο Αρνό παραμένει υψηλότερα στην κατάταξη των πλουσιότερων του κόσμου από τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος στο κλείσιμο της ίδιας ημέρας είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 107,8 δισ. δολαρίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρνό ξεπέρασε τον Γκέιτς. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της LVMH μέσα στο Νοέμβριο έκανε τον Γάλλο να εμφανιστεί στη λίστα πάνω από τον Αμερικανό. Ήταν η εποχή που ο Αρνό ολοκλήρωσε τη συμφωνία για εξαγορά της εταιρείας κοσμημάτων Tiffany & Co. Από την περασμένη Πέμπτη ο Αρνό κέρδισε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα σε μόλις δυο ημέρες διαπραγμάτευσης.