Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ παραδέχεται ότι δεν παρουσιάζεται στην εφεδρεία

Σάλος προκλήθηκε μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, όπου αναφέρεται σε βουλευτές, εκπροσώπους τύπου κομμάτων, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους που δεν παρουσιάζονται στην εφεδρεία.

Σύμφωνα με την Έκθεση και με βάση στοιχεία του ΓΕΕΦ, από το σύνολο της εγγεγραμμένης δύναμης εφέδρων, το 46% είναι ενταγμένοι σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς, ενώ το υπόλοιπο 54% είναι, είτε προσωρινά διαγραμμένοι είτε περιλαμβάνονται στην Υπόλοιπη Δύναμη της εφεδρείας.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, ξεκαθάρισε ότι  καμία σχέση έχει.

Μισή ώρα αργότερα, με ανάρτησή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ,, βουλευτής, Δημήτρης Δημητρίου, παραδέχεται ότι πρόκειται για τον ίδιο.

Αυτόυσια η ανάρτηση

«Έχει διαρρεύσει ένας κατάλογος συμπολιτών μας με ιδιότητες ή και επαγγέλματα που δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους στην εφεδρεία της Εθνικής Φρουράς. Ο κατάλογος αυτός αναφέρεται, χωρίς να κατονομάζει, σε βουλευτή ή και σε εκπρόσωπο τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι η διαρροή αφορά εμένα.

Υπηρέτησα στην Εθνική Φρουρά για 26 μήνες, από τον Ιούλιο του 1999 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2001. Υπηρέτησα με το βαθμό του απλού στρατιώτη στο πεζικό με την ειδικότητα του οδηγού.

Δεν κλήθηκα ποτέ στην εφεδρεία. Άγνοια νόμου φυσικά δεν συγχωρείται και αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία. Έκανα λάθος και είμαι στη διάθεση της πολιτείας.

Πιστεύω ότι οι πολιτικοί οφείλουμε να αναλαμβάνουμε δημόσια την ευθύνη. Αν εμείς δεν κινούμαστε με ειλικρίνεια και διαφάνεια δεν δικαιούμαστε να τις επικαλούμαστε για να φτιάξουμε τα πράγματα.

Σας ευχαριστώ.»