Ο βασιλιάς της Σαουδική Αραβίας στην Ιαπωνία: 500 λιμουζίνες και 1.200 δωμάτια, 10 αεροπλάνα, 2 χρυσές σκάλες

Όταν ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ προσγειώθηκε στην Ιαπωνία, όλοι έμειναν άφωνοι: Το μέγεθος των αποσκευών του, που υπολογίζεται περί τους 500 τόνους, δεν ήταν σίγουρα συνηθισμένο.

Ο ίδιος, έκλεψε τις εντυπώσεις, κατεβαίνοντας από το αεροσκάφος του με την χρυσή κυλιόμενη σκάλα – μία από τις δύο που έχει μαζί του.

Ο Σαουδάραβας θα μείνει στην Ιαπωνία για τέσσερις ημέρες, όπου θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με αξιωματούχος της χώρας της οποίας είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου. Για το ταξίδι του αυτό όμως, «πήρε» μαζί του δέκα συνολικά αεροπλάνα και 500 λιμουζίνες, ενώ η συνοδεία του και ο ίδιος έχουν κάνει κράτηση σε 1.200 δωμάτια υπερπολυτελών ξενοδοχείων του Τόκιο.

Ο βασιλιάς Σαλμάν είχε καταπλήξει τον κόσμο, όταν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ινδονησία είχε «παρουσιάσει» την χρυσή του σκάλα – τότε μόλις δύο λιμουζίνες είχαν «ταξιδέψει» μαζί του. Το στοιχείο αυτό από μόνο του φυσικά είναι αρκετό για να υπογραμμίσει τη διαφορά…

Μάλιστα, επειδή κανένα γραφείο στο Τόκιο δεν είχε διαθέσιμο στόλο 500 τέτοιων αυτοκινήτων, χρειάστηκε να επιστρατευτούν οι λιμουζίνες και από τις περιοχές Καναγκάβα και Σαϊτάμα!

Πολλοί είναι εκείνοι που επικρίνουν τον Σαουδάραβα βασιλιά που κάνει επίδειξη χλιδής, ενώ την ίδια ώρα τα στρατεύματά του δολοφονούν αμάχους στην Υεμένη, σε έναν πόλεμο που συνεχίζεται παρά την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Μεταξύ των επόμενων σταθμών του ταξιδιού του στην Ασία, που θα διαρκέσει ένα μήνα, περιλαμβάνεται το Πεκίνο, αλλά και οι Μαλδίβες, ενώ την ίδια ώρα ο γιος του, πρίγκιπας Μωχάμεντ μπιν Σαλμάν μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.