Ο Αστυνομικός στο “στόχαστρο” του “ηλεκτρονικού τοίχου”

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη μια μέρα μετά το σκληρό περιστατικό με τον ληστή στους φούρνους, τουλάχιστον έτσι όπως αυτή διατυπώνεται ελεύθερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιες αναρτήσεις ρίχνουν το φταίξιμο στον αστυνομικό, που για να ακινητοποιήσει έναν ληστή χρειάστηκε 3 σφαίρες, και κάποιες δικαιολογούν την πρωτοφανή αντίδραση στα πλαίσια επιβολής του νόμου.

Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι όσοι υπερασπίζονται τον ληστή, βλέπουν στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο που απλά πεινούσε και έκλεβε για να ταΐσει την οικογένειά του, ενώ αποδίδουν στον αστυνομικό την ευθύνη για την ατιμωρησία όλων όσων έφταιξαν για την οικονομική αθλιότητα της χώρας.

Μέσα από τις δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο γίνεται φανερό πως ο κόσμος έχει συνδέσει οποιαδήποτε Αρχή του τόπου με διαδικασίες που επιδρούν εις βάρους του. Η ευκολία με την οποία απαξιώνουν κάποιοι Κράτος, Αρχές και Νόμους πηγάζει από την απογοήτευση και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης τους απέναντι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Όσον αφορά στο φταίξιμο ή όχι του αστυνομικού για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε, όσοι δεν εκφέραμε άποψη ακόμα, θα περιμένουμε την ερευνητική επιτροπή να αποφανθεί.

 

Ν.Π