Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήταν οριακά μεταδοτικός στο ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

  • Πρωθυπουργός κάνει πολύ συχνά τεστ (σχεδόν σε καθημερινή βάση) για τον κορωνοϊό… Σε όλα μέχρι στιγμής, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μπορεί και να ήταν μεταδοτικός στην συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο.

Η είδηση με την εισαγωγή του Ιερώνυμου στον Ευαγγελισμό, εκτός από το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει λόγω του προβλήματος στην υγεία του Αρχιεπισκόπου, έχει και άλλες προεκτάσεις.

Και αυτό γιατί το Σάββατο είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (η φωτογραφία είναι αρχείου), όπου είχε ειπωθεί πως άπαντες πρέπει να τηρούν τα μέτρα προκειμένου να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες.

Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω, το μυαλό του πάει στο ενδεχόμενο να έχει μεταδοθεί ο ιός και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αρχιεπίσκοπος ήταν αρνητικός τόσο στα rapid όσο και στα μοριακά test, στα οποία υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εξέταση που έκανε και βγήκε θετικός έγινε το βράδυ της Δευτέρας, καθώς το πρωί εκείνης της ημέρας έκαναν την εμφάνισή τους, τα πρώτα συμπτώματα. Δηλαδή δύο μέρες μετά το ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε η μεταδοτικότητα του ιού ξεκινάει 2-3 μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα. Κάτι που σημαίνει οτι οριακά ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να ήταν μεταδοτικός στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα, αξίζει να τονίσουμε πως ο Πρωθυπουργός κάνει πολύ συχνά τεστ (σχεδόν σε καθημερινή βάση) για τον κορονοϊό, όπως έκανε και πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Τρίτη, ενώ δεν έχει καμία συνάντηση με άτομο που δεν έχει αρνητικό τεστ.

Σε όλα μέχρι στιγμής, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.