Ο Αρχιεπίσκοπος επιμένει στη παραίτηση του διοικητή της Κ.Τ.

Η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα στο λαό και θα κάνει το παν ούτως ώστε να μην πεινάσει κανένας, διαβεβαίωσε και πάλι σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, προσθέτοντας, παράλληλά, ότι επιμένει στην απαίτηση του για παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών «διότι έχουν τη θέση της Τρόικας».

Ανέφερε επίσης  ότι  «αυτή η κακοδαιμονία που ενέσκηψε εσχάτως και στη δική μας την πατρίδα, το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, φαίνεται οικονομικό, αλλά στη βάση του βρίσκεται η αμαρτία».

«Είναι πνευματικό το όλο θέμα. Ζούσαμε όλοι μας μια ξέφρενη ζωή, θέλαμε όλοι μεγάλα πράγματα για τον εαυτό μας γιατί πιστεύαμε ότι εάν έχεις χρήματα, εάν έχεις θέσεις και αξιώματα, θα είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος», είπε.

Πρόσθεσε ότι «μπορεί κάποιος που έχει χρήματα ή αξιώματα να έχει κάποια χαρά, αλλά αυτή η χαρά δεν είναι μόνιμη, όπως και ο πλούτος δεν είναι μόνιμος» είπε και πρόσθεσε ότι «εάν ξοδεύαμε μέχρις εκεί που έφτανε το χέρι μας δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα».

Επανέλαβε ότι «θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το όλο πρόβλημα είναι πνευματικό. Από μας εξαρτάται να προσγειωθούμε και να παρακαλέσουμε το Θεό να μας βοηθήσει να εξέλθουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», είπε και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να συμπαρασταθούμε ο ένας προς τον άλλο με πολλή αγάπη και ταπείνωση».