Ο Αρχιεπίσκοπος είχε κέφια – Τι δήλωσε για τους υποψηφίους

Η Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε κέφια…  Και τα μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στη Μητρόπολη Λεμεσού.

Σκέφτηκε, είπε, να υποστηρίξει κάποιον από τους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών, ώστε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο… «αλλά θα του έλεγα να μου δώσει τα χρήματα που θα ξοδεύονταν τη δεύτερη Κυριακή, για να κτίσουμε τον Καθεδρικό Ναό… Αλλά αμέσως σκέφτηκα ότι θα πέσει ο ναός με τέτοια χρήματα, γι αυτό και δεν το είπα».

Ο επικεφαλής της κυπριακής Εκκλησίας δήλωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα σε όποιον εκλεγεί, συμπαραστάτης και βοηθός «ώστε να βοηθηθεί και αυτός ο δύσμοιρος τόπος και αυτός ο λαός».

Δεν θέλησε να κρίνει το γεγονός της στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη από τον διευθυντή του ελεγκτικού γραφείου της Αρχιεπισκοπής, Γιάννο Χαριλάου.  Όταν του το ανακοίνωσε ό Αρχιεπίσκοπος απλώς του απάντησε  “ό,τι σε φωτίσει ο Θεός», καθώς ο ίδιος δεν θα έλεγε ποτέ σε κανέναν από τους υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής ποιόν υποψήφιο να ψηφίσει… “μου αρέσει οι άνθρωποι να έχουν ιδίαν απόφαση, μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν άποψη και όχι οι ρυμουλκούμενοι”.