Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τουρκία διεκδικεί 18 Ελληνικά νησιά

Σε διαγωνισμό εθνικισμού έχουν επιδοθεί τα πολιτικά κόμματα στην Τουρκία με τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Λαϊκού Ρεπουμπλικανού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσάρογλου, να επανέρχεται στην κριτική που ασκεί στον πρωθυπουργό της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αναφορικά με την Συνθήκη της Λωζάννης και τα σύνορα της Τουρκίας.

Μάλιστα, χθες τη στιγμή που ο Ερντογάν με δηλώσεις του για τη σημαία της Κύπρου προκαλούσε για μία ακόμα φορά καθώς την αμφισβητούσε ενώ έκανε λόγο για «αίμα Τούρκων ηρώων στο νησί», ο Κιλιτσντάρογλου επανάφερε σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος το θέμα των βραχονησίδων υποστηρίζοντας ότι τα μικρά νησιά του Αιγαίου κατέχονται από την Ελλάδα.

«Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του θέτοντας το ερώτημα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Η κυβέρνηση λέει πως είναι. Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.