Ο Απόλλωνας νίκησε το ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ με 1-0 (Video)

Ο Απόλλωνας νίκησε με 1-0 το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και το έριξε΄από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκεί όπου βρίσκεται πλέον η Ανόρθωση…

Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε από ψηλά τον ΑΠΟΕΛ και του δημιούργησε πολλά προβλήματα, όμως μία μεγάλη φάση δημιούργησε με το σουτ του Ντα Σίλβα στο 16′ που έφυγε ελάχιστα έξω. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν μεν νωθροί και ακίνδυνοι επιθετικά, αλλά αυτή έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 45’+1 ο Καβενάγκι σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του Βάλε.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Η ομάδα του Κετσπάγια ήταν εμφανώς καλύτερη, έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα και με σαφώς περισσότερη διάθεση πίεζε για το γκολ.

Αυτό φαινόταν θέμα χρόνου να έρθει, αλλά ο Γκιέ Γκιέ είχε αντίθετη άποψη. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε γρήγορα ένα κερδισμένο φάουλ στη μεσαία γραμμή και ο Ιβοριανός με ένα τρομερό σουτ από πλάγια στην περιοχή άφησε άναυδο τον Βάτερμαν, έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίκτυα.

Αμέσως μετά το ματς έγινε απίστευτα άναρχο με τα νεύρα και τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος, πίεσε πολύ σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που οπισθοχώρησε αισθητά, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε. Έτσι, οι κυανόλευκοι κράτησαν με νύχια και δόντια το υπέρ τους σκορ (1-0) και έφυγαν θριαμβευτές από το ΓΣΠ.

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας η νίκη του Απόλλωνα ο οποίος ανέβηκε στους 26 βαθμούς, τρεις λιγότερους από το σημερινό του αντίπαλο και τέσσερις από την πρωτοπόρο Ανόρθωση.