Ο αντικαπετάνιος του Noor 1 φυλακίστηκε για μεταφορά ενός τόνου ηρωίνης

Σχετικά με την μεταφορά ενός τόνου κοκαΐνης από την Μέση Ανατολή με το πλοίο Noor 1, που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Ιουνίου έγινε αιφνιδιαστική σύλληψη και φυλάκιση, αργά το βράδυ της Δευτέρας, 62χρονου αρχικαπετάνιου πετρελαϊκής εταιρείας .

Σύμφωνα με Το Βήμα, η φυλάκιση του 62χρονου, ο οποίος ζούσε στο Ντουμπάι και περιγράφεται στην δικογραφία ως «κάπτεν Τζορτζ», φέρεται να σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο συλλήψεων -σχεδόν τρεις μήνες μετά τον εντοπισμό του φορτίου της ηρωίνης- ύστερα από νέα στοιχεία που ανακάλυψαν οι δικαστικές αρχές στον Πειραιά.

Ήδη για την υπόθεση αυτή έχουν κατηγορηθεί έλληνες επιχειρηματίες, Ινδοί-μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, Αλβανοί, Ιρανοί και Τούρκοι μεσάζοντες, ενώ ήδη έχουν εντοπισθεί νέοι συνεργοί στο Βέλγιο. Ωστόσο θεωρείται ότι ο νέος κύκλος ερευνών θα οδηγήσει σε νέα σημαντικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και σε αποκάλυψη άγνωστων πτυχών της υπόθεσης.

Το πλοίο Noor-1 ταξίδεψε στις αρχές καλοκαιριού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα και η τεράστια ποσότητα ηρωίνης κατέληξε σε αποθήκες στο Κορωπί και στη Φιλοθέη, όπου εντοπίσθηκε από τις λιμενικές αρχές και το ΣΔΟΕ.

Ο 62χρονος που φυλακίσθηκε ήταν επί σειρά ετών ένας από τους πιο σημαντικούς ναυτικούς μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας. Μετά τη συνταξιοδότησή του συμμετείχε σε εταιρεία τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμα. Η εταιρεία αυτή και ο ίδιος προσωπικά φέρονται να είχαν στενές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη του Ιράν και γειτονικών χωρών.