Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους στηρίζει και ψηφίζει Νίκο Αναστασιάδη

Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία εκφραζει τη στήριξη του προς τον Νίκο Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας:

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του:

“Ο Λαός μίλησε και μίλησε καθαρά. Προέκρινε ως τους καταλληλότερους δύο για να επιλέξει μεταξύ τους τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά.

Η αγάπη κι η εκτίμηση μου προς τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι βαθύτατες και δια της μακράς κομματικής μου διαδρομής αδιαμφισβήτητες.

Η διαφωνία μου με την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού για την παραχάραξη της Ιδρυτικής Διακήρυξης Αρχών της Παράταξης μας και τη μετάλλαξη του κόμματος σε κόμμα ακαθορίστου ιδεολογίας με την αντικατάσταση σημαντικών στελεχών του, που ανεδείχθησαν μέσα από τους αγώνες του με ιδεολογικά άγνωστους και ξένους προς την παράταξη, είναι γνωστή και δεδομένη.

Όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας δεν δικαιούται να θέτει υπεράνω κι εις βάρος του τόπου και του λαού τις όποιες διαφωνίες του ή τα όποια συμφέροντα, δικά του ή των φίλων του και προπάντων πιστεύω ότι όλα αυτά ενώπιον του γενικού καλού πρέπει να παραμερίζονται, να υποτάσσονται κι αν χρειαστεί να θυσιάζονται κιόλας.

Αφήνω λοιπόν στην άκρη, τις έντονες και επί μακρόν διαφωνίες μου με την ηγεσία του κόμματος και συντάσσομαι στον αγώνα τον καλό για να περιοριστεί ει δυνατόν να εκμηδενιστεί η πιθανότητα ολέθριας επανόδου του ΑΚΕΛ στο τιμόνι της Κύπρου.

Θα είναι κρίμα οι θυσίες του λαού κι οι δυνατότητες κι οι ευκαιρίες της χώρας, με τον κ. Μαλά πρόεδρο και το ΑΚΕΛ στην εξουσία, να πάνε χαμένες και να κατρακυλήσουμε μίζεροι κι απομονωμένοι ξανά στο χείλος της καταστροφής με μοναδική και σκοτεινή προοπτική το χάος.

Προ του κινδύνου να επανέλθει το ΑΚΕΛ στη διακυβέρνηση του τόπου έχουμε χρέος απέναντι στον λαό μας να συμπαραταχθούμε και να στηρίξουμε τον Νίκο Αναστασιάδη.

Συνακόλουθα, καλώ τους προσωπικούς και κομματικούς μου φίλους να παραμερίσουν τις όποιες επιφυλάξεις και διαφορές ενδεχομένως να υπάρχουν, να δουν το γενικό καλό και όλοι μαζί να στηρίξουμε τον Νίκο Αναστασιάδη!

Τέλος, αν κάποιοι συμπατριώτες μας έχουν επιφυλάξεις για τον Νίκο Αναστασιάδη σε σχέση με το κυπριακό, αυτές ωχριούν μπροστά στην απειρία, αλλά και τις απόψεις του κυρίου Μαλά, που το μόνο που εγγυώνται είναι λύση ό,τι να’ ναι κι επομένως περιπέτειες, αναστατώσεις και μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο!

Την ερχόμενη Κυριακή δίνουμε περισσότερη δύναμη, αυτοπεποίθηση και προοπτική στην πατρίδα μας.

Στηρίζουμε και ψηφίζουμε Νίκο Αναστασιάδη!”