Ο ανήλικος δράστης της επίθεσης σε σχολείο της Γαλλίας είναι γιος ακροδεξιού πολιτικου

Ο ανήλικος δράστης της επίθεσης σε λύκειο στην στην πόλη Γκρας της νοτιοανατολικής Γαλλίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ο γιος του ακροδεξιού Γάλλου πολιτικού Franck Barbey.

Ο 17χρονος Kylian Barbey λέγεται ότι εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος με ένα τουφέκι, δύο πιστόλια και δύο χειροβομβίδες, τραυματίζοντας τον διευθυντή και οκτώ μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, ο 17χρονος είναι γιος ακροδεξιού Δημοτικού Συμβούλου που εκλέχθηκε στις τοπικές εκλογές του 2014, ο οποίος μάλιστα είναι τοπικός επικεφαλής ενός μικρού φιλοβασιλικού κόμματος και πρόσφατα είχε υποστηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν.

Μαθητής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και τρομοκρατήθηκε από το περιστατικό περιέγραψε τον Barbey ως «ευγενικό και χαμηλών τόνων» και δήλωσε ότι οι σφαίρες πέρασαν ανάμεσα από τους φοβισμένους μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση του 17χρονου ήταν εμπνευσμένη από βίντεο που είχε δει νωρίτερα με τους αμερικανικού στυλ μαζικούς πυροβολισμούς, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα, αναφέρεται εκτενώς στα γαλλικά ΜΜΕ ότι το προφίλ του δράση ήταν αρκετά ανησυχητικό.

Ο πατέρας του, Franck Barbey, έγραψε στο twitter: «Εγκάρδια υποστήριξη για τον διευθυντή, τους καθηγητές, το προσωπικό, τους μαθητές και τους γονείς των μαθητών».