Ο Αμπάς άρχισε διαβουλεύσεις για σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, Wafa.

Το ισλαμικό κίνημα της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, απέρριψε όμως αμέσως την προεδρική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς τη ως “μονομερή” κίνηση.

Η Χαμάς κατήγγειλε ότι ο Αμπάς έπρεπε να μιλήσει με όλους τους πολιτικούς ηγέτης των Παλαιστινίων, πριν προβεί στην ανακοίνωση.

“Δεν είναι σωστό να λαμβάνουν μονομερείς αποφάσεις χωρίς συμφωνία “, ανέφερε η Χαμάς.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της Φατάχ, σημείωσε ότι ο Αμπάς απλώς ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε διαβουλεύσεις και όχι την ολοκλήρωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, ο οποίος έκανε την ανακοίνωση από την Ιταλία, και πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Αυστρία, δήλωσε ότι θα αποκαλύψει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και θα ορίσει ημερομηνία των εκλογών, αμέσως μόλις ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις.

Δεν καθόρισε όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η ανακοίνωση του Προέδρου Αμπάς ήρθε δύο εβδομάδες μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαλάμ Φαγιάντ.