Ο ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΤΡΕ ΜΙΛΤΗΣ

Είχαμε υποσχεθεί πως σιγά σιγά θα σας γνωρίζαμε τους σαράντα κλέφτες (κλέφτες με την έννοια που δίδει το παραμύθι και όχι αυτή του ποινικού δικαίου).

Έλα όμως που τα γεγονότα τρέχουν και οι φίλοι του Αλή βγαίνουν από μόνοι τους στη δημοσιότητα;

Ο λόγος σήμερα για το μάστρε Μιλτή. Παλιός, κατ’ ομολογίαν του ίδιου του Αλή, φίλος, τόσο φίλος που όταν πριν λίγα χρόνια ο Αλή ρωτήθηκε για κάποιες επισκευές στο σπίτι του είπε πως επρόκειτο για μερικά ¨κουτσοδούλια¨ που ο μάστρε Μιλτής του έκανε δωρεάν λόγω φιλίας.

Ο μάστρε Μιλτής, την εποχή της παντοδυναμίας του Αλή, έπαιρνε το ένα κρατικό συμβόλαιο μετά το άλλο και τα κουτσομπολιά έλεγαν πως είχε χεστεί στο τάλιρο. Θα λέγαμε είχε χεστεί στα άσπρα (γνωστό νόμισμα της Ανατολής ), αλλά καλύτερα να μείνουμε στα τάλιρα, γιατί τι άσπρα τι μαύρα, μην έχουμε παρεξηγήσεις.

Ο μάστρε Μιλτής ήταν λοιπόν στενός φίλος του Αλή και μετείχε σε όλες τις οικογενειακές χαρές και λύπες του. Ήταν, ακόμα και πρόεδρος της αγαπημένης ομάδας καμηλοδρομιών του Αλή και ξόδευε, λεν οι φήμες, αλύπητα για να φέρει τις πιο ξακουστές καμήλες από όλο τον κόσμο. Άλλο αν οι περισσότερες ήταν κουτσές, άλλο αν στο τέλος η ομάδα χρεοκόπησε.

Δεν ξέρουμε τι έγινε και η μεγάλη φιλία έφτασε στα δικαστήρια. Ο μάστρε Μιλτής απαιτεί τώρα από τον Αλή πιθάρια ολόκληρα με τάλιρα για τα ¨κουτσοδούλια¨.

Ο Αλή πάλι βγαίνει συνεχώς στα παράθυρα των τηλεοπτικών σταθμών του ευτυχισμένου μας κρατιδίου και με το θλιμμένο βλέμμα δαρμένου σκυλιού που υιοθέτησε μετά την αποχώρηση του από το προεδρικό, υποστηρίζει πως ήδη κατέβαλε στο Μιλτή και μάλιστα έναντι αποδείξεων, σχεδόν ένα εκατομμύριο άσπρα. “Χαράς στα κουτσοδούλια”.

Και το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Πως ο απλός άνθρωπος του λαού, που έδιδε, μάλιστα, αν δεν με απατά η μνήμη μου, το μισό του μισθό στο κόμμα ( και μη ρωτήσετε σε ποιο, ένα είναι το κόμμα) διέθετε τέτοια οικονομική επιφάνεια που για λίγα κουτσοδούλια μπορούσε να διαθέσει ένα τόσο μεγάλο ποσό; 

Αμ ο γαμπρός του, που τσόνταρε κι αυτός εκατό χιλιάδες, επίσης με αποδείξεις. Που τα βρήκε;


Αμάν πια. Ούτε τις Βερσαλίες να επιδιόρθωναν.

Η Χαλιμά