Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος που αρέσκεται στις «χρυσές» επενδύσεις

Μερικοί μεγάλοι επενδυτές βλέπουν σήματα που δείχνουν την πορεία των αγορών, αλλά κρατούν τις θέσεις τους. Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις αναλαμβάνει δράση: Έχει βάλει τα μισά από την καθαρή του αξία ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρυσό.

Όπως είπε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, πιστεύει ότι οι τιμές του χρυσού θα κάνουν κι άλλα ράλι, φθάνοντας τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά από λίγο πάνω από τα 1.300 δολάρια που βρίσκονται τώρα, την ώρα που οι “υπερτιμημένες” χρηματιστηριακές αγορές καταρρέουν.

“Τελικά έχετε την Κίνα, όπου οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν να καταναλώνουν. Και οι άνθρωποι τείνουν να πηγαίνουν στο χρυσό κατά τη διάρκεια κρίσεων και είμαστε γεμάτοι κρίσεις αυτή τη στιγμή “, δήλωσε ο Sawiris στο γραφείο του στο Κάιρο με θέα τον Νείλο. «Κοιτάξτε τη Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο και ο κ. Trump δεν βοηθάει».

Πάντως, ο Πρόεδρος Donald Trump βοηθάει τον Sawiris με έναν τρόπο: Εάν επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία στη Βόρειο Κορέα, οι αιγυπτιακές επενδύσεις μπορεί τελικά να αποδώσουν, μετά από 10 χρόνια αναμονής για να επαναπατριστούν όλα τα κέρδη του εύκολα και να ελέγξουν την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του. O δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Αιγύπτου αναφέρει ότι μια συμφωνία θα του επέτρεπε να εισπράξει μερικά, τουλάχιστον, από τα κεφάλαια που έχει επενδύσει εκεί.