Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απειλεί ότι το Ιράν θα κάνει σκόνη το Ισραήλ αν δεχτεί επίθεση

«Ορισμένες φορές οι αξιωματούχοι του Σιωνιστικού καθεστώτος απειλούν να εξαπολύσουν στρατιωτική εισβολή, όμως οι ίδιοι γνωρίζουν κάλλιστα πως εάν κάνουν το παραμικρό λάθος, τότε η Ισλαμική Δημοκρατία θα κάνει σκόνη το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα», απείλησε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μιλώντας στην κρατική ιρανική τηλεόραση.

Το Ισραήλ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση κατά του Ιράν εάν η χώρα αυτή δεν εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες. Μολονότι η Τεχεράνη το αρνείται μετ’ επιτάσεως, το Ισραήλ και οι Δυτικοί υποπτεύονται ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν δήλωσε επίσης ότι δεν είναι αισιόδοξος για τις προτάσεις να αρχίσουν απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας: «Δεν είμαι αισιόδοξος γι’ αυτές τις συνομιλίες. Γιατί; Διότι από η παρελθούσα εμπειρία μας έχει αποδείξει πως οι συνομιλίες για τους Αμερικανούς αξιωματούχους δεν σημαίνουν ότι θα καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και θα καταλήξουμε σε μία λογική λύση. Αυτό που εννοούν με τον όρο συνομιλίες είναι πως θα καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και θα μιλούν έως ότου το Ιράν αποδεχθεί την άποψή τους».