Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την υποβολή ενδιαφέροντος για τη διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με αίσθημα ευθύνης έναντι του κόσμου του Δημοκρατικού Συναγερμού και στο σύνολο των πολιτών, υπέβαλα σήμερα τη δήλωσή μου για το χρίσμα του υποψηφίου της παράταξης για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Στα επόμενα χρόνια, θα έχουμε μεγάλες ευκαιρίες για να αναβαθμίσουμε τη ζωή όλων ανεξαίρετα των συμπολιτών μας. Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός βιώσιμου αλλά και καλύτερου μέλλοντος για τους νέους μας. Μια χώρα βασισμένη σε ένα σύγχρονο, αναπτυξιακό, οικονομικό μοντέλο, πράσινο και ψηφιακό. Μ’ ένα κοινωνικό κράτος που θα αγκαλιάζει κάθε αδύναμο.

Με θεσμικά κατοχυρωμένη τη διαφάνεια και την απόλυτη λογοδοσία. Με τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από όλες, την επίλυση του εθνικού θέματος, γιατί θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο. Με τρόπο που να διασφαλίζει την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του Κυπριακού Ελληνισμού και την ευημερία όλων ανεξαιρέτως των Κυπρίων.

Την ίδια ώρα, η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις. Με μια ανεξέλεγκτη Τουρκία. Με μια Ευρώπη σε ανασύνταξη. Σ’ ένα πολύ ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον. Αλλά και στο εσωτερικό. Τόσο κοινωνικές όσο και οικονομικές προκλήσεις.

Όλα αυτά απαιτούν και εμπειρία και ικανότητα. Πολύ περισσότερο, τόλμη και αποφασιστικότητα. Διάθεση να μπαίνεις στη μάχη για το συμφέρον της πατρίδας. Διάθεση να μπαίνεις στη μάχη, να μπαίνεις στη φωτιά για το συμφέρον της πατρίδας σου. Ευελιξία για σωστές λύσεις και ακόμη πιο δύσκολες συναινέσεις.

Πιστεύω βαθιά στις απεριόριστες δυνατότητες του λαού μας να βλέπει πάντα μπροστά. Να υπερνικά δυσκολίες, να μετατρέπει τις προκλήσεις σε μεγάλες ευκαιρίες και να φτάνει ψηλότερα.

Πιστεύω βαθιά στις απεριόριστες δυνατότητες της πατρίδας μας να εξελίσσεται και να προοδεύει. Το καλύτερο μέλλον θα το κάνουμε πράξη όλες και όλοι, μαζί, με ελπίδα και αισιοδοξία!

Mε τον Δημοκρατικό Συναγερμό θεματοφύλακα ακόμη μια φορά της σταθερότητας, εγγυητή της προόδου και ταυτόχρονα και θέλω να το υπογραμμίσω, δίκαιο εταίρο σε πολιτικές συνεργασίες που στοχεύουν το συλλογικό καλό και μια καλύτερη Κύπρο.

Σας ευχαριστώ.

 

Check Also

Διέρρηξαν την κατοικία του… έκλεψαν διάφορα αντικείμενα και το αυτοκίνητο του

Υπόθεση διάρρηξης κατοικίας με λεία όχημα και διάφορα αντικείμενα διερευνά το ΤΑΕ Πάφου. Σύμφωνα με …

Λευκωσία: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε οχήματα οπαδών της Ομόνοιας – «Τσάκωσαν» 4 πρόσωπα

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία μετά από πληροφορία ότι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε οχήματα οπαδών της …