Ο Ήλιος στον Σκορπιό, 23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου, 2016

Ο Σκορπιός έχει κυβερνήτη τον Πλούτωνα και παραδοσιακό κυβερνήτη τον Άρη. Έτσι, είναι ατρόμητος, έχει μεγάλες αντοχές και ισχυρή υπομονή. Πρόκειται για ένα ζώδιο με έντονο συναισθηματισμό αλλά και αρκετά ευαίσθητο, όσο και αν δεν το δείχνει. Ζει με πάθος, ιδιαίτερα στην ερωτική του ζωή. Έχει αναπτυγμένη φαντασία και οξύ πνεύμα. Όταν κερδίζει κάποιος την εμπιστοσύνη του, γίνεται αυτόματα ισόβιος φίλος του. Ωστόσο, ο Σκορπιός ζηλεύει έντονα στην ερωτική του σχέση. Είναι αρκετά αινιγματικός και καχύποπτος, ενώ παράλληλα, σε περίπτωση που πληγωθεί, επειδή πονά πολύ, είτε κλείνεται στον εαυτό του «σκοτώνοντας» τον άλλο μέσα του είτε αναζητά την εκδίκηση. Ο Σκορπιός αγαπά με πάθος, με δύναμη και με διάρκεια.

Ο Σκορπιός μαθαίνει από μέσα προς τα έξω, στην προσπάθειά του για υπέρβαση. Αυτός ο κύκλος είναι μια αυστηρή δοκιμασία. Βαθιά μέσα, τα δόντια τρίζουν, τα οστά παγώνουν.

Κάθε χρόνο συμβαίνει το ίδιο, το βήμα μέσα στον λασπώδη πυθμένα της ψυχής. Και κάθε φορά που τελειώνει, εμείς ανυψωνόμαστε. Ο δύτης ανεβαίνει στην επιφάνεια, ψάχνοντας για αναπνοή, εντελώς αλλαγμένος. Αυτό που μια περιπέτεια της ζωής εξακολουθεί να είναι.

Ο Σκορπιός είναι μια μαύρη χήρα, μια μάγισσα σε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, ένας σαμάνος, ένα μυστικό, ένας λύκος που ουρλιάζει στο κρύο, μια φωλιά γοργόνας, μια μεγάλη αφύπνιση. Συνειδητά ή όχι ποθεί τη συνεχή κάθαρση. Ο Σκορπιός είναι πνευματικός και κυρίως έντονος. Έχει μια έμφυτη, παράξενη κατανόηση των άλλων και διαβάζει το μυαλό με ευκολία.

Ο Σκορπιός στροβιλίζεται με πάθος και ένταση. Περνάει πολύ χρόνο να σκέφτεται και να γράφει για τα συναισθήματά του, αλλά μπορεί επίσης να εσωτερικεύει πολύ έντονα συναισθήματα και απόψεις. Ο Σκορπιός αισθάνεται έντονα παρεξηγημένος και αυτό συμβαίνει ίσως γιατί αντιλαμβάνεται τη ζωή με έναν τρόπο που λίγοι άλλοι το κάνουν. Συνδέει τη ψυχή με τη ψυχή, χωρίς λόγια, αλλά γίνεται δύσπιστος με την παραμικρή απειλή της ιδιωτικής του ζωής.

Ο Σκορπιός έχει μια μεγάλη ευθύνη: ένα τσίμπημα μπορεί να καταστρέψει ακαριαία, ή μπορεί να μετατρέψει το σκοτάδι σε φως.

Από τους αρχαίους αστρολόγους μαθαίνουμε ότι ο Σκορπιός περιλαμβάνει την πιθανότητα ο σκορπιός να μετατραπεί σε αετό… Το ζώδιο του Σκορπιού οδηγεί φυσικά τη μετάβαση από μια περιορισμένη ζωή σε μια ελεύθερη, από μια στενή προοπτική σε μια ευρεία .

Αυτό είναι λογικό – η απεριόριστη ενέργεια και τα απελευθερωτικά στοιχεία που βρίσκονται στον Τοξότη, τον αστερισμό που ακολουθεί τον Σκορπιό, πρέπει να προέρχονται από κάπου. Αυτή η ενεργητική συσσώρευση αρχίζει στο Σκορπιό. Δεν είναι ένα μονοδιάστατο χτύπημα μέσα στη νύχτα, είναι μια δύναμη που μας προετοιμάζει να λάβουμε χαρά και φωταύγεια.

Επειδή ο Τοξότης αντιπροσωπεύει μια άγρια και παθιασμένη ελευθερία, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο μετασχηματισμός που εστιαζει ο Σκορπιός εχει σκοπό να φθάσουμε σε αυτή την ελευθερία …

Αυτή η φυσική εξέλιξη σημαίνει ότι ο Σκορπιός ζει με διαφορετικό τρόπο από ότι ο Τοξότης, διαφορετικά θα ενσάρκωνε το ίδιο αρχέτυπο. Τα δυνατά σημεία και τα μπλοκαρίσματα του κάθε αστερισμού είναι μοναδικά. Ο Σκορπιός, κάνοντας αυτό, (συχνά) εμποδίζεται από το να είναι όσο εμπνευσμένος και εκστατικός όσο είναι ο κένταυρος;

Ο Τοξότης – κένταυρος συνεχώς επιδιώκει στόχους και στοχεύει σε μακρινούς στόχους, οπότε ο Σκορπιός μπορεί να δείχνει στη συνέχεια την αποφασιστικότητα για στασιμότητα στο σημείο που είμαστε και μια άρνηση να εμπλακούμε σε μακρινούς στόχους… Η τάση του Τοξότη στα ομαδικά αθλήματα μπορεί να υποδεικνύει ότι ο Σκορπιός περιλαμβάνει κυρίως δραστηριότητες που απομονώνονται από τις ομάδες και από την ορμή του Τοξότη να διανέμει πληροφορίες.. . αντικατοπτρίζει την τάση του Σκορπιού να κρατά σημαντικές πληροφορίες κρυφές.

Κανένα αρχέτυπο δεν είναι καλύτερο, ή ακόμα και απαραίτητα πιο ευτυχισμένο από το άλλο. Οι νοσηρές αποχρώσεις του Σκορπιού, οι διαπεραστικές ερευνητικές και σχολαστικές του σκέψεις συμβαίνουν για να μπορέσουμε να πετάξουμε στους “υψηλότερους” ουρανούς του κενταύρου. Χωρίς συναισθηματική / ψυχολογική μεταμόρφωση, αυτού του είδους η απελευθέρωση είναι απλώς αδύνατη. Οπότε, μην καταριέστε κανένα μέρος της διαδικασίας, έχει σχεδιαστεί με πολύ σαφείς στόχους στο μυαλό.

Θα μπορούσα να μιλήσω επί μακρόν για τη φύση του Σκορπιού, ο τρόπος που γλιστράει χαμηλά στη γη τα μεσάνυχτα, βλέποντας και νιώθοντας τα πάντα, καίγοντας με επιθυμία. Είναι ακαταμάχητος, ατέλειωτα συναρπαστικός. Προς το παρόν ας συζητήσουμε για το πώς η σεζόν του Σκορπιού θα εξελιχθεί και τι μπορούμε να περιμένουμε από το τσιτάτο της “μεταμόρφωσης”.

Ναι, αυτός ο μετασχηματισμός είναι σοβαρός. Είναι ένας μετασχηματισμός αμφισβήτησης και, ως εκ τούτου, επούλωσης. Ο Σκορπιός είναι ένα απαγωγέας της θλίψης. Δεν είναι η μητρικός, ούτε ιδιαίτερα φιλικός. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να αισθανθούμε μόνοι, ευάλωτοι, ανήμποροι – σπρωγμένοι αντί για καθοδηγημένοι. Αυτό το ταξίδι θα εκδηλωθεί διαφορετικά για τον καθένα. Ωστόσο, η σπεσιαλιτέ του Σκορπιού είναι η αφαίρεση των σεξουαλικών τραυμάτων. Συχνά συνδέεται με τη γένεση των εν λόγω τραυμάτων. Δεν διαφωνώ απόλυτα με αυτό, αλλά τον βλέπω ως θεραπευτικό μέσο, όχι ως απειλή.

Ο Σκορπιός θυμίζει τον Γκανέσα, τον θεό της υπερπήδησης των εμποδίων. Ο πυρήνας της πρακτικής για τη διευκόλυνση του μετασχηματισμού του Σκορπιού είναι η αποκόλληση, η αποσύνδεση, η απόσυρση από οτιδήποτε έχει γίνει εμπόδιο για την ανάπτυξη και επέκταση μέσα σας.

Πώς να αποκολληθείτε; Με Γιόγκα, με συζήτηση, με ασκήσεις αναπνοής, με μακρινούς περιπάτους, με κλάμα – όλα αυτά τα πράγματα απαιτούνται, αλλά όχι τόσο πολύ όσο η συνειδητοποίηση των μοτίβων των συνηθειών που οδηγούν ξανά και ξανά στο ίδιο μέρος. Και για να καλλιεργήσετε την επίγνωση; Ο στοχασμός. Πιστεύω ότι θα ανακαλύψετε ότι όλα τα εμπόδια είναι ριζωμένα στο φόβο.

Για πολλούς αυτή είναι η τελική ώθηση – θα πεταχτείτε στο άλλο άκρο νιώθοντας καλύτερα από ποτέ. Μπορείτε να αφήσετε κάτω το βάρος και να μην το σηκώσετε ποτέ ξανά…