Ο Έρογλου καλεί τον Πρόεδρο να μην απορρίψει τη “χείρα φιλίας” που τείνει

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, σε γραπτή δήλωση του μετά τη συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη “να μην απορρίψει και πάλι την “χείρα φιλίας” που τείνω ώστε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού την ερχόμενη βδομάδα οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια συνολική λύση το πρώτο τρίμηνο του 2014».

Ανέφερε επίσης ότι συζήτησαν την τελευταία φάση σχετικά με την Κοινή Διακήρυξη και πώς να ξεπεράσουν τα προβλήματα. Εχουμε εξηγήσει, είπε, την εποικοδομητική στάση της τ/κ πλευράς, όπως είπε, σε αυτή την κρίσιμη φάση.

Η προσέγγιση και στρατηγική της πλευράς του, είπε, είναι όπως «διασφαλιστεί η συνέχιση της συνεργασίας που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε».

Ισχυρίστηκε ότι η τ/κ πλευρά είχε πάντοτε την προσέγγιση ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εύλογες ανησυχίες της άλλης πλευράς και αυτές να αντικατοπτρίζονται στις προτάσεις τους.

Επέδειξα πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα και θα συνεχίσω με στόχο μια ενωμένη Κύπρο. Αναμένω την ίδια στάση και από τον κ. Αναστασιάδη. Είμαστε έτοιμοι για την πρώτη συνάντηση των ηγετών, σε μια βδομάδα αν αυτό γίνει αποδεκτό από την ε/κ πλευρά ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις εκεί που σταμάτησαν, είπε ο κ. Ερογλου.

«Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε. Καλώ τον κ. Αναστασιάδη και πάλι. Αυτή την φορά, μην απορρίψεις τη χείρα φιλίας που σου τείνω και ας αρχίσουμε διαπραγματεύσεις αυτή τη βδομάδα οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε μια συνολική λύση το πρώτο τρίμηνο του 2014», κατέληξε.