Ο Έλον Μασκ παρουσίασε το γρηγορότερο Tesla Model S Plaid με τιμή… (Video)

O CEO της Tesla Ελον Μασκ παρουσίασε το νέο μοντέλο Model S Plaid, το γρηγορότερο όχημα της εταιρείας μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια ενός event στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια την Πέμπτη.

«Γιατί κατασκευάσαμε ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο; Γιατί θέλουμε να αποδείξουμε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον και τα καλύτερα, γι αυτό», ανέφερε ο Μασκ αφού το οδήγησε στην πίστα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Η Τesla μέχρι τώρα κατασκευάζει τα Model S, 3, Χ, Υ αλλά τα 3 και Υ αποτελούν το μεγαλύτερο μέγεθος των πωλήσεων της επιχείρησης παγκοσμίως.

Ο Μασκ ανέφερε πως το Model S έχει εμβέλεια 400 μιλίων με κάθε φόρτιση, φτάνει τα 200 μίλια ανά ώρα και μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Το κόστος του, περίπου $130.000.

Το πρώτο Model S παρουσιάστηκε το 2012. Το όνομα ο Μασκ εμπνεύστηκε από την κωμωδία του Μελ Μπρουκς του 1987 “Spaceballs”.

Ο Μασκ επαίνεσε και το infotainment του οχήματος, αναφέροντας πως βρίσκεται στο επίπεδο ενός PlayStation5, ενώ το σύστημα ήχου είναι παρόμοιο με την εμπειρία ενός home-theater.

«Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι η αυτόματη οδήγηση. Η διασκέδαση θα γίνει κάτι το πολύ σημαντικό. Οι επιβάτες θα θέλουν να δουν ταινίες, να ακούσουν μουσική, να χρησιμοποιήσουν το internet».

Κλείνοντας την παρουσίαση ο Μασκ ανέφερε πως τα 25 πρώτα οχήματα θα παραδίδονταν εκείνη τη στιγμή, με περίπου 1.000 οχήματα ανά εβδομάδα κάθε τετράμηνο.

Αν και το 2020 η μετοχή της Tesla είχε επιδείξει τεράστια αύξηση, βοηθώντας άλλες μετοχές παρόμοιων επιχειρήσεων, επέδειξε πτώση 14% την Πέμτπη, υποχωρώντας σε σχέση με τον δείκτη S&P 500.

Check Also

Ποιοι και γιατί προβλέπουν ότι το Bitcoin θα αγγίξει τα $100.000 μέχρι το τέλος του έτους

Αφού έφτασε σε ιστορικό υψηλό την Τετάρτη, η άνοδος του Bitcoin «πάτησε φρένο» αλλά ορισμένοι …

Μετά το ράλι του bitcoin η αγορά crypto έσπασε το φράγμα των $2,7 τρισ.

Στο ζενίθ φτάνει αισιοδοξία των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα καθώς οι χθεσινές επιδόσεις – ρεκόρ …