Ο Έλον Μασκ ξεπέρασε σε κέρδη τον Τζεφ Μπέζος…

Ο Τζεφ Μπέζος εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, χάρη στην αύξηση της αξίας της Amazon.com Inc. τον Ιανουάριο, η οποία πρόσθεσε 9 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή της αξία.

Αλλά κανένας, ακόμη και ο Μπέζος, δεν έκανε τόσο προσοδοφόρα αρχή για τη δεκαετία, όπως το αφεντικό της Tesla, ο Έλον Μασκ.

Την Δευτέρα οι μετοχές της εταιρείας- κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 20% κι έφτασαν το επίπεδο- ρεκόρ των 780 δολαρίων. Το κέρδος αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο που επετεύχθη μέσα σε μια μέρα, μετά το 2013. Οι μετοχές της Tesla κέρδισαν 86% σε λιγότερο από πέντε εβδομάδες, ενισχύοντας την περιουσία του Μασκ κατά 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια στον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

Αφού ξεκίνησε το 2020 ως 35ος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, ο Μασκ είναι τώρα 22ος με καθαρή αξία 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τον τεχνολογικό τιτάνα Michael Dell, τον μεγιστάνα του καζίνο Sheldon Adelson, τον συνιδρυτή της Nike Inc., Phil Knight και πολλούς άλλους.

Η Panasonic Corp., η οποία κατασκευάζει μπαταρίες για λογαριασμό της Tesla, δήλωσε νωρίς τη Δευτέρα ότι η επιχείρηση έγινε κερδοφόρα κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, προκαλώντας το πιο πρόσφατο άλμα της Tesla.

Ο Μασκ, 48 ετών σήμερα, κατέχει περίπου το ένα πέμπτο των προσοδοφόρων μετοχών της Tesla, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Η πλειοψηφία της κυριότητας της στενά συνδεδεμένης με τον Μασκ εταιρείας Space Exploration Technologies Corp. αντιπροσωπεύει περίπου 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Tesla ξεκίνησε τη φρενήρη πορεία της στο Χρηματιστήριο από τον Οκτώβριο και τον περασμένο μήνα η αξία της στην αγορά έκλεισε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας, η κεφαλαιοποίηση της Tesla ανήλθε σε 140,6 δισ. δολάρια.