Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει της Τριμερούς Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

​​Από κυπριακής πλευράς είναι παρόντες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής και η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Μετά την επίσημη υποδοχή, θα ακολουθήσει η διμερής συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε γίνει νωρίτερα δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έπεται η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής, αρχικά με τετ-α-τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των τριών χωρών.

Η διμερής συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή διμερών και τριμερών συμφωνιών και τις δηλώσεις των τριών ηγετών στα ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα συναντήσεις μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Επικοινωνιών.