Ο άνθρωπος που αγόρασε τουρκική τράπεζα διορίστηκε στο Δ.Σ της Τράπεζας Κύπρου

Είναι δυνατόν να μην ρωτάτε κύριοι της τράπεζας Κύπρου; Ή δεν ρωτάτε απλώς γιατί ξέρετε την προϊστορία του νέου εκλεκτού στη διοίκηση της τράπεζας, αλλά αυτή δεν αποτελεί εμπόδιο;

Η Τράπεζα Κύπρου μας ανακοίνωσε ότι νέο μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου μετά την αποχώρηση των Ανδρέα Ηλιάδη, Θεόδωρου Αριστοδήμου και Μάνθου Μαυρομμάτη , ορίζεται ο κ. Τάκης Αράπογλου, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

Σε όσους έχουν ξεχάσει απλώς να υπενθυμίσουμε λίγα πράγματα:

Ο κ. Αράπογλου είναι ο άνθρωπος που «έφερε» από το Λονδίνο ο τότε υπουργός Οικονομίας της ελληνικής κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης… (αλήθεια, που είστε σήμερα κ. Αλογοσκούφη;)

Ο κ. Αράπογλου είναι ο άνθρωπος που όταν το οικονομικό σύστημα της Ελλάδας άρχισε να  παίρνει την κάτω βόλτα , εξαγόρασε την τουρκική τράπεζα Finansbank , διαθέτοντας μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μάλιστα δεν τα είχε, αλλά θα προσπαθούσε να τα αντλήσει μέσα από αύξηση κεφαλαίου!

Ο κ. Αράπογλου είναι ο άνθρωπος που έβγαλε χρήματα των Ελλήνων στη Τουρκία.

Ο κ. Αράπογλου είναι ένας από  εκείνους που συντέλεσαν στην αντίστροφη μέτρηση στην Ελλάδα και το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης.

Τώρα έρχεται η τράπεζα Κύπρου αυτόν τον “κύριο” να τον αξιοποιήσει σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου !!!

Τα άλλα δύο μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου είναι ο οικονομολόγος και απόφοιτος του LSE, τέως διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας και προγραμματισμού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών αερογραμμών, Πανίκος Πούρος και ο πρώην διευθυντής της τράπεζας Αναπτύξεως Τάκης Ταουσιάνης.