Ούγκο Τσάβες: Επιδεινώθηκε η υγεία του, έχει πέσει σε κώμα τις τελευταίες ημέρες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας,Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC,  βρίσκεται σε κώμα τις τελευταίες ημέρες. Είναι γνωστός ο αγώνας που δίνει εδώ και χρόνια ο πρόεδρος με την επάρατη νόσο, όμως έπειτα από την τελευταία επέμβαση που υπέστη για την αφαίρεση όγκου στις 10 Δεκεμβρίου, σε νοσοκομείο της Αβάνας, οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον θέσουν σε τεχνικό κώμα υποστηρίζοντας τον μηχανικά.

Η εφημερίδα, υποστηρίζει πως οι Ρώσοι γιατροί που τον εγχείρησαν, ανέφεραν πως ο Τσάβες, αναπνέει μέσα από μηχάνημα και τρέφεται ενδοφλέβια.

Επιπλέον, προσθέτουν πως οι γιατροί σκέφτονται να διακόψουν την τεχνική υποστήριξη, καθώς ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται στα αντιβιοτικά, ενώ είναι σε καταστολή εδώ και τρεις εβδομάδες, με μηχανική υποστήριξη.

Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της χώρας Νικόλαος Μαδούρο, συνεχίζει να διαψεύδει όσους υποστηρίζουν την δραματική αυτή επιδείνωση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας. Υποστηρίζει πως η κατάσταση του Τσάβες είναι σταθερή και πως όλα αυτά περί μηχανικής υποστήριξης δεν ισχύουν.

Μένει  να δούμε πως θα εξελιχθεί τελικά η κατάσταση της υγείας του ταλαιπωρημένου προέδρου Τσάβες και αν τελικά ισχύουν όλα όσα ακούγονται.