Οχι στον Ακη για τέταρτη φορά από τους δικαστές

Ομόφωνα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε για τέταρτη φορά  το αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος απουσίαζε από το δικαστήριο, καθώς νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό Νοσοκομείο.

Είχε προηγηθεί απορριπτική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία υποστήριξε ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ωστόσο η συνέχιση της κράτησης του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

«Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Υπουργού κατέθεσαν σήμερα ιατρική γνωμάτευση του Αναπλ.Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Κλωνάρη, συμφώνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.