Ουρές στα βενζινάδικα – Άγνωστο πότε θα λήξει η παγκύπρια απεργία

Τα περιθώρια επαφών και διαβουλεύσεων εξαντλήθηκαν, είπαν οι  ιδιοκτήτες πρατηρίων και κατεβάζουν ρολά από τα ξημερώματα σε όλη την Κύπρο. Αναμενόμενο ήταν οι οδηγοί να σπεύδουν να εφοδιαστούν βενζίνη καθώς είναι άγνωστο πότε θα λήξει η απεργία.

Οι πρατηριούχοι ζητούν  το πάγωμα όλων των αδειών ανέγερσης νέων πρατηρίων μέχρις ότου ψηφισθούν οι νέοι σχετικοί κανονισμοί από τη Βουλή.

Ο  Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε ως «έσχατη ενέργεια, μονόδρομο και απόλυτα δικαιολογημένη» την απόφαση για κλείσιμο επ΄ αόριστον των πρατηρίων καθώς  δεν υπήρξε καμία  θετική αντιμετώπιση και ανταπόκριση στο αίτημά τους … Και κάλεσε όλους τους πρατηριούχους να συμμετάσχουν στην απεργία, ζητώντας παράλληλα συγνώμη για την ταλαιπωρία από τους πολίτες. .. «το πάθημα και οι συνέπειες με την επέκταση των Τραπεζών και την επέκταση γνωστής αλυσίδας υπεραγορών που το κόστος αυτή την πολιτικής θα το πληρώσουμε όλοι εμείς οι πολίτες δεν θα πρέπει να επαναληφθεί και στον τομέα των καυσίμων και πρατηρίων», τόνισε.