Ουκρανός αξιωματούχος: Ο Πούτιν «καρατόμησε» 8 στρατηγούς γιατί τον απογοήτευσαν στην εισβολή

Απογοητευμένος και οργισμένος είναι ο Ρώσος πρόεδρος με την πορεία της εισβολής στην Ουκρανία και τις απώλειες που καταγράφει το τελευταίο διάστημα ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν «καρατόμησε» περί τους οχτώ στρατηγούς του.

Σύμφωνα με την Ουκραΐνσκαγια Πράβντα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ντανίλοφ δήλωσε την περασμένη Τετάρτη πως ο εχθρός «ζήτησε να απομακρυνθούν περίπου 8 στρατηγοί από τα πόστα τους επειδή δεν έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. Πλέον έχουν διοριστεί νέοι».

«Κατανοούμε πολύ καλά τι συμβαίνει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Επιπλέον, μπορώ να πω ότι είναι απελπισμένοι», συμπλήρωσε ο Ντανίλοβ.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος επισήμανε στις δηλώσεις του ότι η Μόσχα έχει τροποποιήσει τα στρατιωτικά της σχέδια εξαιτίας της πορείας της εισβολής στην Ουκρανία. Ακόμα και οι Ρώσοι προπαγανδιστές έχουν αλλάξει πλέον τη ρητορική τους, σημείωσε ο Ντανίλοβ, και έχουν απομακρυνθεί από τις σκληρές δηλώσεις των πρώτων ημερών του πολέμου, βλέποντας τη θαρραλέα και ενωμένη αντίσταση των Ουκρανών.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή τακτική ενημέρωσή του, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για αυξημένες απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις, εξαιτίας των οποίων ο Πούτιν θα αναγκαστεί να αντλήσει δυνάμεις από όλες τις βαθμίδες του ρωσικού στρατού ή «από άλλες πηγές» για να τις αναπληρώσει.

Η ίδια ανακοίνωση επισήμαινε ότι καταγράφεται «αξιοσημείωτη μείωση της συνολικής ρωσικής αεροπορικής δραστηριότητας» πάνω από την Ουκρανία τις τελευταίες μέρες και σημειώνει ότι η μείωση αυτή οφείλεται πιθανόν στην «αναπάντεχη αποτελεσματικότητα και αντοχή» των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης εχθές ότι η μεγάλη ρωσική φάλαγγα που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου έχει προχωρήσει ελάχιστα μέσα στην τελευταία εβδομάδα και καταγράφει συνεχώς απώλειες από τα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Με πληροφορίες από New York Post