Ουκρανία: Λεωφορεία με πρόσφυγες έπληξαν οι φιλορώσοι

Λεωφορεία τα οποία μετέφεραν αμάχους που εγκατέλειπαν τις εστίες τους, κοντά στην πόλη του Λουχάνσκ, επλήγησαν από ρουκέτες των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Τρομοκράτες εκτόξευσαν πυραύλους Grad κατά κονβόι προσφύγων στο Λουχάνσκ, κοντά στις περιοχές Χριασουβάτιε και Νοβοσβιτλίβκα. Αναμένουμε τον αριθμό όσων έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε στρατιωτικός αξιωματούχος της Ουκρανίας, υπεύθυνος για την επιχείρηση στα ανατολικά της χώρας.

Εκπρόσωπος της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση.

Ωστόσο, δίκτυο των φιλορώσων ανταρτών μετέδωσε νωρίτερα ότι οι αποσχιστές και οι ουκρανικές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά βαρέος πυροβολικού στην περιοχή την οποία διέσχιζαν τα λεωφορεία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των φιλορώσων αποσχιστών αρνήθηκε την ευθύνη τους για το περιστατικό.

Ο Αντρέι Πούργκιν, αυτοαποκαλούμενος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», τόνισε ότι οι δυνάμεις των ανταρτών δεν έχουν την στρατιωτική δύναμη για την πραγματοποίηση μιας τέτοιου τύπου επίθεσης.

«Οι ίδιοι οι Ουκρανοί βομβάρδισαν με επιμονή τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, με αεροπλάνα και πυραύλους Grad. Φαίνεται ότι σκότωσαν περισσότερους αμάχους από όσους είχαν σκοτώσει όλους τους προηγούμενους μήνες. Δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουμε πυραύλους Grad στη συγκεκριμένη περιοχή», τόνισε ο κ. Πούργκιν.